Specialitate din
cornuri cu mac,
sau ”guba”
ingrediente/ 4 portii
- 10 cornuri simple
-
150 gr mac mácinat
-
200 gr zahár
-
4 vanilii
-
4 ouá
-
50 gr stafide
-
100 gr unt
-
0, 75 l
lapte
-
5 linguri biscuiti mácinati
-
coaja de la o lámíie
Modul de preparare
Cornurile le táiem ín rondele groase , si le lásám de azi pe míine
la uscat,,,
Punem laptele la fiert cu zahárul si untul , separám ouále, iar
gálbenusurile le frecám spumá cu zahárul si vanilia, cínd laptele fierbe
, usurel, cu un polonic adáugám cíteva
polonicuri din laptele ín clocot peste gálbenusurile frecate, mestecínt
continuu, apoi usurel adáugám toatá compozitia la laptele ín clocot, si amestecínd
mereu dám cíteva clocote
ímpreuná cu gálbenusurile,, luám compozitia de pe foc, si o lásám la rácit
putin,
-mácinám macul si íl amestecám
bine cu coaja de la o lámíie , si 3 linguri de zahár praf
dupá ce compozitia de lapte
sa rácorit putin , íncepem sá ímbibám
feliile de cornuri, ín aceastá compozitie, avínd grijá sá nu le tinem prea
mult, ca sá nu ea prea mult din compozitia de lapte,, luám un vas de ”yena” , sau o tavá
normalá, o tepetám cu biscutul mácinat,,
si punem un rínd de cornuri ímbibate la
fundul vasului sau a távii, apoi íl acoperim cu un rínd de mac, peste care
presárám stafide dupá preferintá,, apoi continuá cu cornuri ímbibate, {
ínmuiate } ín compozitia de lapte cu gálbenus de ou,,asa continuám etajarea píná se terminá
ingredientele, , dacá rámíne compozitie de lapte, turnám pedeasupra si dám la
cuptorul íncálzit ín prealabil,,la foc mai potolit,,,íntre timp batem
albusurile spumá cu 2 vanilii, si 3
linguri de zahár,, i-ar cínd guba íncepe sá se rumeneascá, o scoatem din
cuptor, si íntimdem peste ea,
albusurile,, si mai dám la cuptor píná albusul ea culoarea alunei , pedeasupra,,,
atunci este gata,, servim ín stare caldá
sau rece,,,, asa simplu , sau : cu glazurá de ciocolatá , eventual sos de vanile.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése