Felii ”Katea”
Coca:
-
600 gr. fáiná
-
200 gr, unturá
-
200 gr. zahár
-
1 praf de copt
-
sare
-
4 gálbenusuri de ou
-
smíntíná cítá cuprind
crema:
-
2 dl lapte
-
2 vanilii
-
½ dl aromá rum
-
200 gr. unt
-
200 gr. zahár pudrá
-
3 linguri cacao olandezá
-
3 linguri gem caise
pe
deasupra prájiturii
-
4 albusuri de ou
-
250 gr. zahár pudrá
Modul de
preparare
Coca:
-frecám
untul cu fáina íntre palme, adáugám zahárul , gálbenusele de ou, praful de copt, si atíta smíntíná píná vom obtine un
alaut molcutz , elastic, si frámíntám píná se dezlipeste de masá , apoi vom
coace din el 3 foi pe spatele la tava unsá bine cu unt,
crema:
-íntrun
vas pentru cremá sfárímitzám o foaie de cocá íncá caldá, fierbem 2 dl lapte si turnám peste
foaia sfárímitzatá, adáugám vanilia , aroma de rom, íncorporám si presárám cu 3
linguri cacao, apoi frecám spumá 200 gr. unt cu 200 gr. zahár pudrá si
íncorporám ín compozitia de foaie sfárímatá, adáugám si gemul apoi cu aceastá
compozitie umplem foile, pe platoul pentru prájituri punem o foaie, aplicám peste foaie
toatá compozita obtinutá de cremá, acoperim cu a doua foaie, apoi 4 albusuri de
ou batem spumá tare cu 250 gr. zahár pudrá, cínd spuma este foarte tare, íncepem
sá batem spuma pe baie de abur píná spuma se fierbe cu adevárat, adicá va fi
fierbinte si asa va aráta cum aratá gálustele pentru lapte de pasáre,la mine:15-20
minute, apoi imediat o aplicám peste prájiturá, nivelám frumos, si o dám la
rece píná a doua zi cínd cu un cutit trecut prin apá caldá feliem prájitura, cine doreste se pot
face si modele ín albusul cáldutz cu spatula sau piaptánul pentru torturi,
fiecare dupá gust si fantezie, eu de data asta nu am fácut.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése