2014. április 22., kedd

Felii "Katea".

                    

Felii  ”Katea” 

 Coca:
-         600 gr. fáiná
-         200 gr, unturá
-         200 gr.  zahár
-         1 praf de copt
-         sare
-         4 gálbenusuri de ou
-         smíntíná cítá cuprind

crema:
-         2 dl lapte
-         2 vanilii
-         ½ dl aromá rum
-         200 gr. unt
-         200 gr. zahár pudrá
-         3 linguri cacao olandezá
-         3 linguri gem caise

pe deasupra prájiturii
-         4 albusuri de ou
-         250 gr. zahár pudrá

Modul de preparare
      Coca:
         -frecám untul cu fáina íntre palme, adáugám zahárul , gálbenusele de ou, praful de   copt, si atíta smíntíná píná vom obtine un alaut molcutz , elastic, si frámíntám píná se dezlipeste de masá , apoi vom coace din el 3 foi pe spatele la tava unsá bine cu unt,
     crema:
          -íntrun vas pentru cremá sfárímitzám o foaie de cocá íncá caldá, fierbem 2 dl lapte si turnám peste foaia sfárímitzatá, adáugám vanilia , aroma de rom, íncorporám si presárám cu 3 linguri cacao, apoi frecám spumá 200 gr. unt cu 200 gr. zahár pudrá si íncorporám ín compozitia de foaie sfárímatá, adáugám si gemul apoi cu aceastá compozitie umplem foile, pe platoul pentru  prájituri punem o foaie, aplicám peste foaie toatá compozita obtinutá de cremá, acoperim cu a doua foaie, apoi 4 albusuri de ou batem spumá tare cu 250 gr. zahár pudrá, cínd spuma este foarte tare, íncepem sá batem spuma pe baie de abur píná spuma se fierbe cu adevárat, adicá va fi fierbinte si asa va aráta cum aratá gálustele pentru lapte de pasáre,la mine:15-20 minute, apoi imediat o aplicám peste prájiturá, nivelám frumos, si o dám la rece píná a doua zi cínd cu un cutit trecut prin apá  caldá feliem prájitura, cine doreste se pot face si modele ín albusul cáldutz cu spatula sau piaptánul pentru torturi, fiecare dupá gust si fantezie, eu de data asta nu am fácut.

     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése