2014. november 19., szerda

Cremes special.

             

Cremes special.

       piscotul:
-        7 gálbenuse de ou
-        200 gr. zahár
-        120 ml apá
-        5 ling. unt topit
-        200 gr. fáiná
-        1 praf copt
-        2 ling. cacao olandezá
       crema:
-        7 albusuri de ou
-        150 gr. zahár
-        2 plicuri budincá vanilie
-        3 vanilii
-        6 dl lapte
       glazura:
-        4 dl friscá pentru spumá
-        3 prafuri fixator friscá
-        3 ling. zahár pudrá

Modul de preparare
               piscotul: -frecám spumá gálbenusele de ou cu zahárul, adáugám untul topit ín jet subtzire mixínd mereu, mestecám cacaoa cu fáina si praful de copt, adáugám la gálbenuse mixínd mereu, píná la íncorporare complectá apoi ín jet subtzire mixám la compozitiza de gálbenuse si apa píná la omogenizare complectá, ungem o tavá de copt de 29/24, tapetám cu hítzie de copt si nivelám compozitzia ín tavá care o dám la cuptorul preíncálzit la 180 grade, timp de 25-30 minute  timp ín care pregátim crema,
            crema: -punem 4 dl lapte la fiert cu 3 linguri zahár, dizolvám praful de budincá ín 2 dl lapte, cínd laptele dá ín clocot adáugám budinca dizolvatá ín lapte si fierbem un chelm bine omogen, íntre timp bate spumá tare albusurile de ou cu zahárul píná zahárul tos se dizolvá complect, apoi adáugám usurel spuma ín budinca íncá caldá, imediat o aplicám peste piscot si dám ínapoi la copt íncá 5-8 minute dupá care o scoatem si o lásám sá se ráceascá complect, timp ín care pregátim glazura,
           glazura: -batem frisca spumá tare cu zahárul si prafurile de fixator, apoi o punem ín sacul de spumá pentru ornat si peste crema de budincá aplicám frisca ín forme si modele dupá plac si fantezie, dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, dupá care dám prájitura la rece timp de o orá jumate, apoi cu un cutzit trecut prin apá fierbinte feliem si servim.
            Mentziuni: putem sá aplicám frisca peste crema de vanilie simplu, adicá sá o nivelám doar peste cremá si sá presárám frisca cu cicolatá rázálitá sau drageuri de ciocolatá pentru ornat.
             


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése