Piscot
cu cremá mere.
piscotul:
-
8 ouá
-
8 ling. zahár pudrá
-
8 ling. fáiná
-
1 lámíie
-
1 linguritzá bicarbonat
crema:
-
1,5 kg . mere
-
200 gr. zahár
-
½ lámíie zeama
-
1 portocalá
-
2 plicuri budincá vanilie
-
6 ling. gem caise
Modul de
preparare
piscotul: -separám albusurile de
gálbenuse, albusurile le batem spumá tare cu 3 linguri zahár pudrá si zeama de la
½ lámíie, gálbenusele le frecám spumá cu
5 linguri zahár, coaja de la lámíie, bicarbonatul íl stingem cu zema de la ½
lámíie íl adáugám, si frecám spumá gálbenusele, adáugám fáina, apoi usurel cu
spatula omogenizám ín compozitzia de gálbenuse albusurile spumá si ímpártzim
compozitzia ín 3 pártzi, apoi ín tava unsá si tapetatá cu hírtie de copt vom
coace perínd 3 foi de piscot, le dám la rácit complect si íntre timp pregátim
crema,,,
crema:
-stropim cu zema de la ½ lámíie merele rázálite, le presárám cu zahár, adáugám
coaja de la 1 portocalá, le punem la fiert, ín zeama de portocalá dizolvám
budinca, o amestecám cu merele si fierbem un chelm de mere cu budincá píná se
solidificá índeajuns, adáugám 50 gr. unt apoi dám la rácit, mestecínd din cínd
ín cínd, ímpártzim crema ín douá pártzi dupá care trecem la ansamblarea
prájiturii,,,
ansamblare: -asezám pe platoul de
prájituri o foaie peste care aplicám 3 linguri gem de caise, nivelám peste gem
o parte din cremá care o ínvelim cu a doua foaie care o acoperim cu 3 linguri
gem si restul de cremá peste care punem a treia foaie, care vine presáratá cu
zahár pudrá, dupá care dám prájitura la
rece pentru 1 orá jumate-douá pentru ca gusturile sá se combine, apoi feliem
dupá palc si preferintzá si servim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése