2014. november 18., kedd

Piscot cu cremá din mere.

            

Piscot cu cremá mere.

        piscotul:
-        8 ouá
-        8 ling. zahár pudrá
-        8 ling. fáiná
-        1 lámíie
-        1 linguritzá bicarbonat
       crema:
-        1,5 kg. mere
-        200 gr. zahár
-        ½ lámíie zeama
-        1 portocalá
-        2 plicuri budincá vanilie
-        6 ling. gem caise

Modul de preparare
                  piscotul: -separám albusurile de gálbenuse, albusurile le batem spumá tare cu 3 linguri zahár pudrá si zeama de la ½ lámíie,  gálbenusele le frecám spumá cu 5 linguri zahár, coaja de la lámíie, bicarbonatul íl stingem cu zema de la ½ lámíie íl adáugám, si frecám spumá gálbenusele, adáugám fáina, apoi usurel cu spatula omogenizám ín compozitzia de gálbenuse albusurile spumá si ímpártzim compozitzia ín 3 pártzi, apoi ín tava unsá si tapetatá cu hírtie de copt vom coace perínd 3 foi de piscot, le dám la rácit complect si íntre timp pregátim crema,,,
                   crema: -stropim cu zema de la ½ lámíie merele rázálite, le presárám cu zahár, adáugám coaja de la 1 portocalá, le punem la fiert, ín zeama de portocalá dizolvám budinca, o amestecám cu merele si fierbem un chelm de mere cu budincá píná se solidificá índeajuns, adáugám 50 gr. unt apoi dám la rácit, mestecínd din cínd ín cínd, ímpártzim crema ín douá pártzi dupá care trecem la ansamblarea prájiturii,,,

                  ansamblare: -asezám pe platoul de prájituri o foaie peste care aplicám 3 linguri gem de caise, nivelám peste gem o parte din cremá care o ínvelim cu a doua foaie care o acoperim cu 3 linguri gem si restul de cremá peste care punem a treia foaie, care vine presáratá cu zahár pudrá,  dupá care dám prájitura la rece pentru 1 orá jumate-douá pentru ca gusturile sá se combine, apoi feliem dupá palc si preferintzá si servim.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése