2014. november 19., szerda

Langos cu bacon.

         

Langos cu bacon.

       langos:
-        500 gr. fáiná
-        2 ouá
-        1 linguritzá sare
-        1 dl smíntíná grasá
-        3 dkg drojdie proaspátá
-        3 ling. ulei másline
-        lapte cít cuprrinde
-        ulei pentru copt
      umplutura:
-        200 gr. slániná bacon
-        3 ling. ulei
-        1 buc. praz circa 15-18 cm
-        2 buc. ardei kalifornia rosii
-        4 buc. ardei grasi
-        5 buc. rosii
-        1 linguritzá cimbrisor
-        1 ling. busuioc verde tocat
-        1 vírf cutzit piper
-        1 ling. vegeta
-        1 linguritzá boia

Modul de preparare
            langos: -punem fáina íntr-un castron, facem un cuib ín fáiná, sfármám drojdia, o dizolvám ín 3 ling. lapte cu 1 ling. rasá zahár, si o punem ín cuibul de fáiná, presárám fáiná peste ea si o lásám la dospit, cínd drojdia a crescut índeajuns, adáugám restul ingredinentelor, si frámíntám bine píná aluatul face básicutze, acoperim vasul, dám la dospit píná aluatul ísi dubleazá volumul, íntre timp pregátim umplutura,,,,
           umplutura: -íncingem 3 ling. ulei, adáugám slánina bacon táiatá ín feliutze dreptunghiulare, sau dupá plac, cálim putzin, adáugám prazul tocat márunt, ínvírtim de cíteva ori, adáugám ardeiul táiat cuburi mai márisoare, ínvírtim de cíteva ori, presárám cu boia de ardei dulce si adáugám rosiile decojite si táiate ín cuburi mici dupá care adáugám toate condimentele, ínnábusim circa 8-10 minute, asezonám de condimente si umplutura este gata, trecem la coacerea plácintelor,
              -íncingem circa ¾ litru ulei, luám cíte o bucatá din alautul dospit, cam de márimea unei mingi de tenis, dar se paote si mai amre, fiecare dupá plac si dorintzá, ungem masa de lucru cu ulei, asezám bucátzica de aluat, o látzim cu mína unsá, o rotunjim, de formá cerc, apoi o lásám ín uleiul íncins, ínsá nu prea tare, ca sá nu se prindá deodatá pe dianfará langosul ear ín mijloc sá rámíná crud, coacem pe ambele párti dupá care scoatem langosul pe servetzel de hítie, si continuám operatzia píná la terminarea aluatului dupá care ímpártzim plácintzele pe farfurii si aplicám peste ele cíte 1-2 linguri din umpluturá sau mai multá dupá gustul fiecáruia si servim calde ca aperitiv sau gustare, sínt foarte gustoase si sátzioase, se pot servi si ca o ciná buná.

    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése