Felii cu
mac-mere.
coca:
-
10 ouá
-
4 ling. apá
-
200 gr. zahár pudrá
-
3 vanilii
-
200 gr. fáiná
-
1 praf copt
-
100 gr. mac
crema:
-
6 dl lapte
-
2 plicuri budincá puncs
-
100 gr. margariná
-
500 gr. mere rázálite
-
1 linguritzá scortzisoará
-
8 ling. zahár
glazurá:
-
60 gr. ciocolatá menaj
-
5 ling. ulei
-
5 ling. lapte
Modul de
preaprare
coca: -separám
albusurile de gálbenuse, albusurile le batem spumá tare cu 4 linguri de apá si
200 gr. zahár pudrá, cínd albusurile sínt spumá tare, adáugám pe rínd cíte unul
gálbenusurile la albusuri bátínd la fiecare gálbenus píná la íncorporare
complectá, continuám operatzia píná la íncorporarea celor 10 gálbenuse, mestecám
praful de copt cu fáina, vanilia si macul, iar cu spatula íncorporám amestecul
de fáina la compozitiza de ouá bátute spumá, ímpártzim compozitiza ín 3 pártzi,
ungem tava de copt cu ulei tapetám cu hírtie de copt, si coacem 3 foi din
compozitize, le dám la rácit apoi pregátim crema,,,
crema: -presárám
peste merele rázálite 4 linguri zahár, 1 linguritzá scortzisoará si le punem la
ínnábusit timp de 5-8 minute, apoi le dám la rácit,
-punem 4 dl lapte la fiert cu 4 linguri zahár si 100
gr. margariná, ín 2 dl
lapte dizolvám praful de budincá, cínd laptele dá ín clocot adáugám budinca
dizolvatá si fierbem un chelm omogen, lásám putzin sá se rácoreascá, adáugám
merele, omogenizám, ímpártzim crema ín douá pártzi si jumátate, apoi ansamblám
prájitura,
ansamblare: -asezám o foaie pe tava de
prájituri peste care aplicám o portzie de cremá, care vine acoperitá cu a doua
foaie, apoi cremá-foaie si la urmá peste a 3-a foaie, aplicám jumátatea de
portize de cremá si glazurám -punem
la fiert pe baie de abur 60 gr. ciocolatá cu 5 ling. ulei si 5 ling. lapte,
cínd ciocolata este bine fluidá cu lingura turnám ín jet subtzire peste
prájiturá ín formá de modele dupá plac si fantezie fiecare, dupá cum se vede si
ín imaginea atasatá retzetei, dupá care dám prájitura la rece petnru 3 ore,
apoi feliem si servim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése