Felii de
tort
blatul:
-
300 gr. fáiná
-
300 gr. zahár praf
-
250 gr. margariná rama
-
9 ouá
-
1 lámíie
-
1 linguritzá bicarbonat
-
1 praf budincá vanilie
-
1 praf budincá ciocolatá
-
1 praf budincá zmeurá sau punci
crema:
-
2 plicuri budincá friscá
-
5 dl lapte
-
3 ling. zahár
-
150 gr. zahár praf
-
250 gr. margariná rama
glazura:
-
120 gr. ciocolatá menaj
-
50 gr. margariná
-
1 dl lapte
Modul de
preparare
blatul: -separám
gálbenusele de albusuri, frecám gálbenusele spumá cu 150 gr. zahár praf si margarina
moale detot, píná vom obtzine o cremá spumoasá albicioasá, adáugám coaja de
lámíie si bicarbonatul stins cu zema de la ½ lámíie, frecám píná la íncorporare
complectá, apoi ímpártzim compozitzia ín trei pártzi, dupá care ungem o tavá de
copt de 25/35 cm, tapetám cu hítzie de copt,
-apoi íntr-o
parte din gálbenusele spumá íncorporám praful de bunicá vanilie, ín a doua
parte praful de budincá ciocolatá si ín a treia parte praful de budincá zmeurá
sau puncs, ce am ales,
-batem
spumá foarte tare albusurile de ou cu 150 gr. zahár si zema de la ½ lámíie,
ímpártim spuma ín trei pártzi egale, o pare o íncorporám cu spatula ín
compozitiza de gálbenuse cu budinca de vanilie, restul albusului spumá íl dám
la rece, nivelám compozitzia galbená ín tava unsá si tapetatá cu hírtie de
copt, o dám la cuptorul preíncálzit la foc potrivit pentru 20 minute dupá care
facem proba de copt, dacá rámíne aluat pe scobitoare mai coacem cíteva minute,
5-8, dupá care scoatem foaia si o dám la rácit,
-íntre
timp contiunám opreatia de íncorporare al albusului spumá si ín compozitzia de
ciocolatá si íl coacem la fel ca pe cel galben, pe rínd nu deodatá, numai dupá
coacerea unui blat íncorporám albusurile ín celálalt blat, ca nu cumva spuma sá
scadá íntre timp píná se coace un blat, cínd am terminat operatzia cu toate
trei blaturile: vanile, ciocolatá zmeurá-punci, píná blaturile se rácesc
complect trecem la pregátirea cremei,,,,
crema: -punem 3 dl lapte la fiert cu 3
linguri zahár, dizolvám budinca de friscá ín 2 dl lapte, cínd laptele dá ín
clocot, adáugám budinca dizolvatá si fierbem un chelm bine omogen, care íl dám
la rácit complect timp ín care frecám spumá margarina cu 150 gr. zahár, cínd
chelmul de budincá sa rácit complect, íl íncorporám ín compozitiza de margariná
si continuám frecatul píná obtzinem o cremá spumoasá , mátásoasá, apoi
ansamblám prájitura, asezám pa tava de prájituri blatul de ciocolatá, peste
care aplicám jumátate din cremá, acoperim cu blatul de zmeurá peste care
nivelám cealatá parte din cremá, care vine acoperitá cu blatul de vanilie, dupá
care glazurám,,,
glazura: -fierbem pe baie de abur 120
gr. ciocolatá menaj cu 50 gr. unt si 1 dl lapte, píná cicolata se dizolvá complect,
va fi bine fluidá , lucioasá si mátásoasá, apoi o nivelám peste prájiturá adicá
peste blatul galben dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, dupá care
dám prájitura la rece pentru 2-3 ore, apoi cu cutzitul trecut prin apá
fierbinte feliem si servim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése