2014. november 14., péntek

Langos la cuptor.

           

Langos la cuptor

       aluatul:
-        500 gr. fáiná
-        1 cartof fiert rázálit
-        7 gr. drojdie proaspátá
-        2 dl apá cáldutzá
-        1 lingurá rasá sare
-        5 ling. ulei
       umplutura:
-        200 gr. bacon
-        100 gr. slániná afumatá
-        1 praz circa 20 cm
-        4 cátzei usturoi
-        2 ardei gasi
-        150 gr. cascaval
-        1 ling. vegeta
-        2 dl smíntíná

Modul de preparare
                   -punem drojdi la dospit ín 1 dl lapte cu 1 linguritzá zahár, íncálzim laptele cu zahárul la temperatura míinii, dizolvám drojdia si lásám píná fuge din ceascá, apoi adáugám la fáiná cu restul ingredientelor si frámíntám un aluat molcutz elastic, píná aluatul se va dezlipi de peretzii vasului si míná, apoi íl acoperim, íl dám la dospit píná aluatul ísi dubleazá voulumul, ungem tava de copt cu ulei, tapetám cu fáiná, íntindem alautul circa 2 cm grosime íl asezám ín tava de copt si íl lásám sá creascá íncá 10-15 minute,  dupá care íl dám la cuptorul preíncálzit timp de 15 minute, timp ín care pregátim umplutura,
           -pisám usturoiul íl frecám cu vegeta si smíntína, tocám ceapa si ardeiul márunt,  táiem cuburi mici de tot slánina afumatá, ín dreptunghiuri subtziri táiem slánina bacon sau caizer,
          -scoatem plácinta de la cuptor, ímpártzim sosul de smíntíná ín douá, o parte o aplicám peste plácinta scoasá din cuptor, presárám peste smíntíná slánina afunatá, prazul, ardeiul si becon-caizer care o acoperim cu sosul de smíntíná rámas, dupá care dám la cuptor íncá 10 minute, scoatem din nou plácinta de la cuptor, presárám cu cascavalul rázálit, si dám ínapoi la cuptor píná se rumeneste cascavalul, apoi servim caldá cu salatá de rosii, castravetzi si salatá iceberg presárate cu busuioc verde tocat, ulei másline si otzet din vin alb.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése