Felii
tiramisu.
blatul:
-
7 ouá
-
7 ling. zahár pudrá
-
7 ling. fáiná
-
2 ling. cacao olandezá
-
1 praf de copt
crema:
-
250 gr. margariná
-
2 plicuri budincá tiramisu
-
5 ling. zahár pudrá
-
3 ling. zahár tos
-
6 dl lapte
glazurá:
-
5 dl friscá
pentru spumá
-
drageuri ciocolatá pentru ornat
Modul de
preparare
blatul : -separám albusurile de
gálbenuse, frecám spumá gálbenusele cu 5 linguri zahár pudrá, adáugám praful de
copt, amestecám fáina cu cacaoa, adáugám fáina la compozitzia de gálbenuse,
batem spumá tare albusurile cu 2 linguri zahár pudrá, si putziná sare, apoi cu
spatula le íncorporám usurel ín compozitzia de gálbenuse, ungem tava de copt, o
tapetám cu hírtie de copt, nivelám compozitzia ín tava de copt, si o dám la
cuptorul preíncálzit la 180 grade, timp de 25-30 minute, facem proba de copt,
apoi dám blatul la rácit, íntre timp pregátim crema,,,
-crema:
-punem 4 dl
lapte la fiert cu 3 linguri zahár, budinca o dizolvám ín 2 dl lapte, cínd laptele dá ín
clocot, adáugám budinca dizolvatá si fierbem un chelm bine omogen, íl dám la
rácire complectá timp ín care frecám spumá 250 gr. margariná cu 5 linguri zahár
pudrá, dupá care adáugám chelmul de budincá complect rece si mixám bine píná la
íncorporare complectá,,
-asezám
blatul de cacao pe platoul de prájituri, nivelám peste el crema obtzinutá, apoi
batem spumá tare 5 dl
friscá care o aplicám peste cremá, o nivelám frumos, iar cu piaptánul de
torturi trasám linii drepte mai adínci ín friscá, dupá care presárám frisca cu
drageuri de ciocolatá pentru ornare sau cacao nesquik, dupá cum se vede ín
imaginea atasatá retzetei, dám la rece prájitura pentru 2-3 ore pentru ca
gusturile sá se pátrundá, apoi feliem dupá plac si preferintzá si servim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése