2014. november 6., csütörtök

Felii-ciocolatá cu caramell.

              

Felii-ciocolatá cu caramell.

       blatul:
-        4 ouá
-        180 gr. zahár pudrá
-        180 gr. fáiná
-        60 gr. unt sau rama
-        1 ling. cacao olandezá
-        60 gr. cicolatá menaj
-        1 praf de copt
      crema:
-        200 gr.zahár pudrá
-        2 plic. budincá karamell
-        3 dl lapte
-        200 gr. unt sau rama
     glazura:
-        200 gr. piscot copii sau taller
-        100 gr. cicolatá menaj
-        5 ling. ulei
-        5 ling. lapte

Modul de preparare
                 blatul: -frecám untul spumá cu 100 gr. zahár pudrá si praful de copt, separám ouále, cínd untul este spumá adáugám cíte un gálbenus de ou, íncorpotám apoi continuám píná vom íncorpora toate cele 4 gálbenuse, amestecám cacaoua cu fáina, o adáugám la compozitzia de gálbenuse, topim 60 gr. cicolatá menaj, o adáugám la compozitzie apoi batem spumá tare albusurile cu 80 gr. zahár pudrá si  cu spatula usurel le íncorporám ín compozitzia de fáiná cu gálbenuse,  ungem tava de copt cu ulei, tapetám cu hítzie de copt, turnám  blatul ín tavá, nivelám frumos si dám la cuptorul preíncálzit la 180 grade timp de 20 minute, apoi facem proba de copt, dacá se lipeste de scobitoare mai coacem circa 5-8 minute dupá care dám la rácit complect coca, íntre timp pregátim crema,,,
                     crema: -punem 2 linguri zahár tos la topit, stingem cu 2 dl lapte, apoi dizolvám praful de budincá ín 1 dl lapte, si cínd caramellul dá ín clocot adáugám budicna dizolvatá, si fierbem un chelm omogen, care íl dám al rácit complect, íntre timp frecám spumá 150 gr. zahár pudrá cu 200 gr. margariná, cínd chelmul de budincá sa rácit complect, íl adáugám la untul spumá, si frecám píná obtzinem o cremá spumoasá mátásoasá, care o ímpártim ín douá pártzi, apoi trecem la ansamblarea prájiturii,,,
                    ansamblare: -táime blatulde cicolatá ín douá vertical ca sá obtzinem 2 foi, asezám foaia de jos a blatului pe tava de tort peste care aplicám o parte din cremá, acoperim cu partea a doua a blatului, nivelám peste foaie crema rámasá, apoi cufundám ín cremá una língá alta piscoturile de copii sau taller,adicá rotzite mici din piscot din comertz,,, apoi glazurám,,
                   glazura:  -fierbem pe baie de abur 100 gr. cicolatá menaj cu 5 linguri ulei si 5 linguie lapte, cínd cicolata este bine fluidá o turnám peste piscotul de copii sau taller, ín jet subtzire asa ín diferite modele dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, apoi dám la rece prájitura pentru un timp píná tellerul se ínmoaie índeajuns si glazura se íntáreste, apoi feliem dupá preferintzá si servim.
                      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése