Felii-ciocolatá
cu caramell.
blatul:
-
4 ouá
-
180 gr. zahár pudrá
-
180 gr. fáiná
-
60 gr. unt sau rama
-
1 ling. cacao olandezá
-
60 gr. cicolatá menaj
-
1 praf de copt
crema:
-
200 gr.zahár pudrá
-
2 plic. budincá karamell
-
3 dl lapte
-
200 gr. unt sau rama
glazura:
-
200 gr. piscot copii sau taller
-
100 gr. cicolatá menaj
-
5 ling. ulei
-
5 ling. lapte
Modul de
preparare
blatul: -frecám
untul spumá cu 100 gr. zahár pudrá si praful de copt, separám ouále, cínd untul
este spumá adáugám cíte un gálbenus de ou, íncorpotám apoi continuám píná vom
íncorpora toate cele 4 gálbenuse, amestecám cacaoua cu fáina, o adáugám la
compozitzia de gálbenuse, topim 60 gr. cicolatá menaj, o adáugám la compozitzie
apoi batem spumá tare albusurile cu 80 gr. zahár pudrá si cu spatula usurel le íncorporám ín
compozitzia de fáiná cu gálbenuse, ungem
tava de copt cu ulei, tapetám cu hítzie de copt, turnám blatul ín tavá, nivelám frumos si dám la
cuptorul preíncálzit la 180 grade timp de 20 minute, apoi facem proba de copt,
dacá se lipeste de scobitoare mai coacem circa 5-8 minute dupá care dám la
rácit complect coca, íntre timp pregátim crema,,,
crema: -punem
2 linguri zahár tos la topit, stingem cu 2 dl lapte, apoi dizolvám praful de budincá ín 1 dl lapte, si cínd caramellul
dá ín clocot adáugám budicna dizolvatá, si fierbem un chelm omogen, care íl dám
al rácit complect, íntre timp frecám spumá 150 gr. zahár pudrá cu 200 gr.
margariná, cínd chelmul de budincá sa rácit complect, íl adáugám la untul
spumá, si frecám píná obtzinem o cremá spumoasá mátásoasá, care o ímpártim ín
douá pártzi, apoi trecem la ansamblarea prájiturii,,,
ansamblare: -táime
blatulde cicolatá ín douá vertical ca sá obtzinem 2 foi, asezám foaia de jos a
blatului pe tava de tort peste care aplicám o parte din cremá, acoperim cu
partea a doua a blatului, nivelám peste foaie crema rámasá, apoi cufundám ín
cremá una língá alta piscoturile de copii sau taller,adicá rotzite mici din
piscot din comertz,,, apoi glazurám,,
glazura: -fierbem pe baie de abur 100 gr. cicolatá
menaj cu 5 linguri ulei si 5 linguie lapte, cínd cicolata este bine fluidá o
turnám peste piscotul de copii sau taller, ín jet subtzire asa ín diferite
modele dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, apoi dám la rece
prájitura pentru un timp píná tellerul se ínmoaie índeajuns si glazura se íntáreste,
apoi feliem dupá preferintzá si servim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése