2014. november 2., vasárnap

Cartofi coptzi condimentatzi.

                      

Cartofi coptzi condimentatzi.

       ingrediente / 4 portzii
-        2 kg cartofi
-        500 gr. panceta { bacon }
-        1 ling. vegeta
-        1 ling. condiment fripturi
-        1 linguritzá piper
-        5 ling. ulei

Modul de preparare
         -pentru ínceput pune cartofii cu coaja ín apá dezmortzitá, íi lásám 10 minute dupá care íi spálám frecíndu-i bine cu periutza pe unul fiecare, dupá care íi punem la fiert cu 1 lingurá sare grunjoasá, din momentul cínd cartofii dau ín clocot fierbem exact 8 minute, ín strecurám si íi lásám sá se ráceascá,
        -dupá ce cartofii sau rácit, cu un cutzit care taie bine íi íncrestám dea latul la distantzá de un deget íntre crestáturi, dar nu íi táiem píná jos, deci normal facem un evantai, stropim fiecare cartof cu ulei, presárám cu vegeta si condiment fripturi, piper, ín asa fel ca condiemntele si uleiul sá ajungá si ín crestáturi, apoi feliem caizerul-panceta de márimea fiecárui cartof pe felie, si introducem ín fiecare crestáturá cíte o feliutzá de panceta-caizer, cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, dupá care asezám cartofii ín tava de copt si íi dám la cuptor la rumenit la foc moale circa 20-30 minute, timp ín care íi stropim de 3-4 ori cu cíte ½ dl apá, dupá care íi servim calzi cu sosul format cu tot língá fripturi, sau caatare cu salatá iceberg, rosii, ardei, ceapá, otzet din vin alb, ulei-másline, piper, codeandru si busuioc verde tocate, sínt foarte deliciosi  oricum.

                   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése