Tortellini
cu carne
ingrediente / 4 portzii
aluatul:
-
5 ouá
-
1 ling. unturá gíscá
-
fáiná cítá cuprind oule
umplutura:
-
250 gr. carne tocatá
-
1 ceapá
-
3 cátzei usturoi
-
1 linguritzá vegeta
-
1 vírf cutzit piper
-
1 ling. ulei másline
sosul:
-
400 gr. rosii ín bulion
-
4 cátzei usturoi
-
3 ling. ulei másline
-
1 ling. vegeta
-
1 ling. zahár
-
1 ling. busuioc verde tocat
-
1 ling. oregano verde tocat
-
2 ardei kalifornia rosu-verde
-
1 buc. praz circa 15 cm
Modul de
preparare
-pentru ínceput pregátim umplutura, tocám ceapa, íncingem uleiul, cálim
ceapa, adáugám carnea tocatá, usturoiul pisat, presárám cu vegeta si piper, adáugám
1 dl apá,
ínnábusim píná carnea sfíráie ín cratitzá, apoi dám la rácit, íntre timp
pregátim aluatul,
-batem spumá 5 ouá cu 1 lingurá unturá gíncá si putziná sare, apoi
adáugám fáiná cítá cuprind ouále, ca sá obtzinem un alaut molcutz elastic care
íl frámíntám bine detot, íntindem aluatul ca páturá pentru táitzei, si íl táiem
ín cuburi mai márisoare asa, apoi ímpártzim ín fiecare pátrátzel cíte o
linguritzá de umpluturá dupá care formám tortellini, prindem 1 colt al
pátratului si íl lipim de coltzul opus, adicá sá facem un triunghi la care íi
lipim bine marginile unul de altul, apoi prindem laolaltá coltzurile opuse ale
triunghiului ín asa fel ca sá formám asa ca o marginá de pálárie, o roatá pe
língá umpluturá, un guleras, dupá care lipim bine cele 2 coltzuri opuse, asezám
bucátzica de tortellini pe masa de lucru si continuám formarea píná la
terminarea aluatului, le lásám pe masa de lucru pentru a se svínta putizn timp
ín care pregátim sosul si apa de fiert pentru tortellini,
-íncingem 3 ling. ulei másline, cálim prazul tocat márunt, adáugám
ardeiul táiat ín cuburi mari, ínvírtim de cíteva ori, adáugám rosiile ín
bulion, usturoiul pisat, si toate condimentele apoi fierbem píná sosul se va
omogeniza putzin, timp ín care fierbem tortellini,,
-punem la fiert 3 litri apá cu putziná sare si 3-4 linguri ulei, cínd
apa clocoteste adáugám tortelinii si fierbem circa 10-12 minute, strecurám si
imediat le adáugám la sosul deacum gata, omogenizám cu grijá, le ínfierbíntám
putzin ímpreuná, asezonám de condimente si servim cu cascaval rázálit,
presárate cu busuioc si oregano tocat, eventual ketchup, fiecare dupá plac si
preferintzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése