2016. február 14., vasárnap

Tort de nucă.

                                                              
Tort de nucă.
   aluatul.
-         200 gr. fáiná
-         100 gr. nucá mácinatá
-         1 praf de copt
-         4 ouá
-         300 gr. zahár pudrá
-         12 ling. apá rece
-         1 linguritá sare
-         2 ling. aromá rum
  crema.
-         500 ml lapte
-         1 ling. amidon alimentar
-         2 ling. fáiná
-         150 gr. nucá mácinatá
-         150 zahár pudrá
-         150 gr. unt sau margarimá
-         2 ling. aromá rum
glazura.
-         100 gr. nucá mácinatá
-         12 buc. miez de nucá jumátáti
modul de preaprare.
              blatul. –pentru ínceput punem nuca ín tava de copt si o prájim putin la 200 grade, timp de 5-8 minute, íntorcíndul mereu, dupá care punem deoparte 12 bucáti de jumátátti, si restul de nucá o mácinám, si o ímpártim dupá cum urmeazá,, pentru aluat, cremá si ornat,  si trecem la pregátirea blatului si anume:  separám albusurile de gálbenuse,  frecám spumá gálbenusuriele cu zahárul, aroma de rum si  apa rece, adáugám praful de copt, miezul de nucá , fáina , apoi batem spumá tare albusurile de ouá cu zeama de la ½ lámíie dupá care usurel cu spatula o íncorporám ín aluatul de gálbenuse,  ungem forma de tort cu unturá de porc, o tapetám cu fáiná si nivelám  aluatul ín forma care o dám la cuptorul pőreíncálzit la 200 grade timp de 10 minute , dupá 10 minute fáár sá deschidem cuptorul luám focul la 180 grade si mai coacem íncá 20 minute, apoi scaotem si facem proba scobitorii, apoi dám la rácit complect , timp ín care pregátim crema,,,

             crema: -dizolvám amidonul si fáina ín lapte, adáugám nuca mácinatá si fierbem un chelm bine omogen,  adáugám aroma de rum si íl dám la rácire complectá, timp ín care frecám spumá untul cu zahárul praf, dupá rácirea chelmului íncorporám chelmul ín compozitia de unt spumá, frecíndul píná obtinem o cremá mátásoasá  care o ímpártim ín 3 párti, apoi táiem blatul de tort ín 3 foi, adicá facem 2 táieturi orizontale ca sá obtinem 3 foi, asezám fundul blatului pe tava de tort peste care aplicám prima paste de cremá, acoperim cu mijlocul blatului peste care nivelám a doua parte de cremá care o acoperim cu capacul blatului, dupá care ímbrácám tot tortul cu a treia parte de cremá, íl tapetám cu cele 100 gr. nucá mácinatá si ornám cu jumátátile de miez de nucá,  dupá care íl dám la rece timp de cíteva ore pentru ca gusturile sá se pátrundá si crema sá se solidifice, apoi feliem dupá dorintá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése