2016. február 13., szombat

Plăcinta lapte de pasăre.



Plăcinta lapte de pasăre.
     aluatul:
-         500 gr. fáiná
-         500 ml apá mineralá carbogazoasá
-         500 ml lapte
-         4 ling. zahár
-         4 ouá
-         6 ling. ulei
-         1 linguritá rasá sare
-         2 vanilii praf
   umplutura:
-         6 prafuri vanilie
-         3 ling. zahár pudrá
-         7 ling. zahár tos
-         700 ml lapte
-         5 ling. praf budincá vanilie
-         1 lámíie
modul de preparare:
                    plácinta. –batem spumá  gálbenusurile de ouá  cu uleiul, sarea, zahárul , praful de vanilie, íncorporám fáina, tot bátínd mereu, apoi coacem plácinta subtire obisnuit, dupá care pregátim umplutra,

                  umpluturá: -dizolvám praful de budincá ín 500 ml lapte, adáugínd 3 bucáti praf de vanile si  4 linguri zahárul tos , fierbem o budincá bine omogená, adáugám la budincá 50 gr. unt sau margariná, omogenizám bin esi o dám deoparte, punem  deoparte din budincá 5-6 linguri, apoi cu restul umplem plácintele, le ímpáturim sau le facem sul, dupá care íntr-o cratitá mare punem apá la fiert  cu 3 linguri zahár tos, 3 prafuri de vanilie si zeama dela ½ lámíie,  batem spumá tare albusurile de ou cu zeama de la ½ lámíie, coaja de la 1 lámíie si zahárul praf, apoi cínd apa clocoteste , cu o lingurá punem la fiert  gáluste  nu prea mari din albusul spumá tare, le fierbem 2 minute pe o parte dupá care le íntoarcem íncá 2 minute si le scoatem pe farfurie,  apoi  subtiem  budinca pusá deoparte, adicá facem un sos de budincá din cele 5-6 linguri de budincá pusá deoparte cu 200 ml lapte dupá care servim plácinta la farfurie,  punem plácinta umplutá pe farfurie, asezám língá fiecare din gálustele de spumá, si turnám dupá preferintá din sosul de budincá, apoi servim.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése