2016. február 19., péntek

Ciorbă cu găluşte cu ciuperci.


Ciorbă cu găluşte cu ciuperci.
-         200 gr.carne tocatá
-         200 gr. bureţi de rouă-ciuperci
-         200 gr. fasole verde
-         3 buc. morcov márime medie
-         1 ling. vegeta
-         1 linguritá rasá piper mácinat
-         2 buc. pátrunjel márime medie
-         200 gr. varzá creaţă
-         300 gr. cartofi
-         1 leg. pátrunjel verede,
-         4-5 fire frunze ţeliná
-         3-4 fire leoştean verde
-         3 buc. ardei gras
-         3 buc.  rosii márime medie
-         1 ceapá
-         5-6 căţei usturoi
-         100 ml ulei
-         3 ouá
-         300 ml borş sau 2 ling. borş magic
Modul de preparare.
                              -curátám zarzavaturile morcovul, pátrunjelul, íncingem uleiul ín cratita pentru supá,  cálim cepa tocatá, adáugám zarzavatul táiat ín rondele sau dupá preferintá, íl ínnábusim, cca 10 minute, adáugám varza creatá táiatá fidelute, ardeiul gras , ínvírtim de cíteva ori si stingem cu 3 litri apá clocotindá, adáugám fasolea verde congelatá, dacá fasolea este crudá, atunci o ínnábusim ímpreuná cu morcovul,  adáugám rosiile táiate cuburi , condimentám cu vegeta, piper, sare, adáugám frunzele de ţelină, dám la fiert, íntre timp pregátim gálustele,
            gáluste: -ín 3 linguri ulei cálim 1 ceapá, adáugám bureţii sau ciupercile ce a vem,, si ínnábusim píná scade toatá apa lásatá de ciuperci sau bureţi, deci píná ciupercile sfíráie ín tigaie, dám deoparte píná se ráceste, apoi adáugám la carnea tocatá, si condimentám cu vegeta, piper, sare, frunze de leostean tocate márunt, adáugám ouále si omogenizám bine, dacá compozitia este prea moale, presárám cu 1 lingurá fáiná,  dupá care cu mína umedá formám gáluşcuţe frumoase rotunde si le slobozim ín supa clocotindá, acum punem si cartofii táiati ín cuburi mici, apoi le fierbem píná cartofii sunt fierti, cínd adáugám borşul  dupá care mai dám 2-3 clocote, asezonám de condimente, vegeta, piper, sare, presárám cu pátrunjel si leostean verde tocate si ciorba este gata de servit, cu sau fárá smíntíná.

          mentiuni: acestá ciorbá se poate gáti si veganá ínlocuind carnea tocatá cu 300 gr. ciuperci sau bureti, 2 linguri pesmet si 1 lingurá fáiná, ín rest urmati ín totul reţeta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése