2016. február 10., szerda

Gnocchi cu sos de gălbiori.



Gnocchi cu sos de gălbiori.

    Ingrediente/4 portzii
  400 gr. cartofi
-       3 ouá
-       1 ling. vegeta
-       2 ling. unturá gíscá
-       3 ling. ulei
-       1 leg.pátrunjel verde
-       fáiná cítá cuprinde
-       1 linguritzá usturoi granule
-       100 gr. unt sau margariná
-   1 linguritá  rasá  piper mácinat
-       3 ling. ulei
-  600 gr. bureti gálbiori
-  1 ceapá mare
-  2 ardei grasi mari
- 200 ml smíntíná grasá

Modul de preparare
   gnocchi:
       -curátám cartofii íi fierbem ín apá condimentatá cu vegeta, cínd cartofii sau fiert, íi strecurám, íi punem pe masa de lucru cu o furculitzá íi pisám pep,, apoi íncorporám 2 linguri unturá de gíscá, íi lásám sá se ráceascá complect,
      -dupá ce cartofii sau rácit, adáugám ouále, vegeta si fáiná cítá cuprinde pentru a obtzine o cocá nu prea moale, din care facem mai multe scorzi rotunde de grosimea degetului cel mic, íntr-un cuvínt prelucrám alautul ca si pentru gáluste cu prune,, apoi íl ímpártzim ín scorzi, presárám masa de lucru bine cu fáiná si cu podul palmei rotunjim-lungim alautul ín formá de scoardá lungá, dupá care táiem scoarda ín bucátzi de circa 1,5 – 2 cm, operatzia de rotunjire-lungire-táiere se repetá píná la terminarea aluatului,
     -punem apá la fiert íntr-o cratitzá cu peretzi ínaltzi cu vegeta si ulei, eventual sare, cínd apa clocoteste adáugám ”gnocchi” dar numai atítzi cít sá acopere fundul cratitzei, cínd alautul vine la suprafatza apei mai fierbem 3 minute dupá care limpezim cu apá caldá,
     -íncingem 50 gr. unt ín 3 linguri ulei píná face spumá,  luám vasul deoparte, tocám pátrunjelul verde, presárám peste untul íncins si imediat adáugám gnocchi, íi rostogolim ín grásimea cu pátrunjel,
   sosul:-íncingem 3 linguri ulei másline ín care cálim cepa tocatá si ardeiul, adáugám imediat buretii gálbiori, sau ciuperci champion dacán u avem gálbiori, íi ínnábusim sub capac pínáé sfíráie ín cretitá, apoi íi presárám cu 2 linguri fáiná si stingem cu 300 ml apá amestecatá cu smíntína, dám 1-2 clcote, presárám cu pátrunjel verde tocat si 1 vírf cutit nucsoará, apoi servim língá gnocchi.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése