Gnocchi cu sos de
gălbiori.
Ingrediente/4 portzii
400 gr.
cartofi
- 3 ouá
- 1 ling. vegeta
- 2 ling. unturá gíscá
- 3 ling. ulei
- 1 leg.pátrunjel verde
- fáiná cítá cuprinde
- 1 linguritzá usturoi granule
- 100 gr. unt sau margariná
-
1 linguritá rasá piper mácinat
- 3 ling. ulei
- 600 gr. bureti gálbiori
- 1 ceapá mare
- 2 ardei grasi mari
- 200 ml
smíntíná grasá
Modul de preparare
gnocchi:
-curátám cartofii íi fierbem ín apá condimentatá cu vegeta, cínd cartofii sau
fiert, íi strecurám, íi punem pe masa de lucru cu o furculitzá íi pisám pep,,
apoi íncorporám 2 linguri unturá de gíscá, íi lásám sá se ráceascá complect,
-dupá ce
cartofii sau rácit, adáugám ouále, vegeta si fáiná cítá cuprinde pentru a
obtzine o cocá nu prea moale, din care facem mai multe scorzi rotunde de
grosimea degetului cel mic, íntr-un cuvínt prelucrám alautul ca si pentru
gáluste cu prune,, apoi íl ímpártzim ín scorzi, presárám masa de lucru bine cu
fáiná si cu podul palmei rotunjim-lungim alautul ín formá de scoardá lungá,
dupá care táiem scoarda ín bucátzi de circa 1,5 – 2 cm, operatzia de
rotunjire-lungire-táiere se repetá píná la terminarea aluatului,
-punem apá la
fiert íntr-o cratitzá cu peretzi ínaltzi cu vegeta si ulei, eventual sare, cínd
apa clocoteste adáugám ”gnocchi” dar numai atítzi cít sá acopere fundul
cratitzei, cínd alautul vine la suprafatza apei mai fierbem 3 minute dupá care
limpezim cu apá caldá,
-íncingem 50
gr. unt ín 3 linguri ulei píná face spumá, luám vasul deoparte, tocám
pátrunjelul verde, presárám peste untul íncins si imediat adáugám gnocchi, íi
rostogolim ín grásimea cu pátrunjel,
sosul:-íncingem 3 linguri ulei másline ín care cálim
cepa tocatá si ardeiul, adáugám imediat buretii gálbiori, sau ciuperci champion
dacán u avem gálbiori, íi ínnábusim sub capac pínáé sfíráie ín cretitá, apoi íi
presárám cu 2 linguri fáiná si stingem cu 300 ml apá amestecatá cu smíntína,
dám 1-2 clcote, presárám cu pátrunjel verde tocat si 1 vírf cutit nucsoará, apoi
servim língá gnocchi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése