2016. február 29., hétfő

Chifteluţe din conopidă.


Chifteluţe din conopidă.
-         1 conopidá mare cca 2 kg
-         3 ouá
-         1 ceapá
-         1 leg. pátrunjel verde
-         1 linguritá rasá piper
-         2 ling. vegeta
-         sare dupá gust
-         5 ling. pesmet
-         ulei pentru prájit
sosul:
-         200 ml iaurt natur
-         100 ml smíntíná
-         3 cátei usturoi
-         1 linguritá vegeta
-         3 cátei usturoi
-         1 linguritá rasá piper
modul de preparare

                     -punem apá la fiert cu vegeta si putiná sare,  desfacem conopida pe flori, iar cínd apa clocoteste punem conopida la fiert, cínd conopida e fiartá, o scurgem bine, píná se ráceste, cínd sa rácit, o apásám bine cu mína ín strecurátor sá scoatem toatá apa din ea, apoi o pisám bine cu o furculitá, adáugám ouále, pátrunjelul verde tocat, 1 lingurá vegeta, pier, tocám ceapa márunt si o cálim ín 2 linguri de ulei, iar dupá rácire o adáugám  si atíta pesmet ca sá obtinem o compozitie mai omogená , aproximativ ca ale chiftelelor din carne, dupá care íncingem uleiul, cca 300 ml , apoi formám chiftelute din compozitie, le táválim prin pesmet, le dám forma doritá  si le coacem pe ambele párti dupá care le scoatem pe servetele de hírtie, continuám operatia píná la terminarea compozitiei,  si pregátim sosul,, pisám bine usturoiul, íl frecám cu iaurtul , smíntína si condimentele, ímpártim chiftelutele la farfurie, le turnám cu cíteva linguri din sosul condimentat  si le servim calde cu píine proaspátá, eventual o salatá de rosii si ardei kalifornia.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése