Chifteluţe
din conopidă.
-
1 conopidá mare cca 2 kg
-
3 ouá
-
1 ceapá
-
1 leg. pátrunjel verde
-
1 linguritá rasá piper
-
2 ling. vegeta
-
sare dupá gust
-
5 ling. pesmet
-
ulei pentru prájit
sosul:
-
200 ml iaurt natur
-
100 ml smíntíná
-
3 cátei usturoi
-
1 linguritá vegeta
-
3 cátei usturoi
-
1 linguritá rasá piper
modul
de preparare
-punem apá la fiert cu vegeta si putiná sare, desfacem conopida pe flori, iar cínd apa
clocoteste punem conopida la fiert, cínd conopida e fiartá, o scurgem bine,
píná se ráceste, cínd sa rácit, o apásám bine cu mína ín strecurátor sá scoatem
toatá apa din ea, apoi o pisám bine cu o furculitá, adáugám ouále, pátrunjelul
verde tocat, 1 lingurá vegeta, pier, tocám ceapa márunt si o cálim ín 2 linguri
de ulei, iar dupá rácire o adáugám si
atíta pesmet ca sá obtinem o compozitie mai omogená , aproximativ ca ale
chiftelelor din carne, dupá care íncingem uleiul, cca 300 ml , apoi formám
chiftelute din compozitie, le táválim prin pesmet, le dám forma doritá si le coacem pe ambele párti dupá care le
scoatem pe servetele de hírtie, continuám operatia píná la terminarea
compozitiei, si pregátim sosul,, pisám
bine usturoiul, íl frecám cu iaurtul , smíntína si condimentele, ímpártim
chiftelutele la farfurie, le turnám cu cíteva linguri din sosul
condimentat si le servim calde cu píine
proaspátá, eventual o salatá de rosii si ardei kalifornia.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése