2016. február 20., szombat

Mâncare din dovlecel.


Mâncare din dovlecel.
     ingrediente  / 3 portii
-         1 kg dovlecel
-         ½ lámíie
-         2 ling. oţet
-         50 gr. unt
-         5 ling. ulei
-         1 leg. mărar verde sau congelat
-         3 ling. fáiná
-         200 ml friscá pentru gátit
-         sare dupá gust
modul de preparare

                       -dacá dovlecelul este proaspát, íl curátám, íl dám pe rázátoare, íl presárám cu 1 lingurá de sare si zeama de la ½ lámíie, omogenizám bine, íl lásám cca 10 minute dupá care íl stoarcem bine si íl punem la fiert ín 100 ml apá, cu 1 lingurá vegeta, márar verde tocat sau congelat, íntre timp pregátim un rântaş, íncingem uleiul si untul, adáugám fáina si le cálim de culoarea alunei coapte, íl stingem cu apá rece , íl mestecám bine sá nu rámíná cocoloaşe, adáugám frisca pentru gátit, si íl adáugám la dovlecel,  asezonám de condimente, vegeta, sare,  márar, oţet, mai dám 2-3 clocote si míncarea este gata pentru servit cu ochiuri de ouá, sau chifteluţe, sau fripturică, fiecare cu ce are, míncarea o putem gáti din dovlecel congelat, si este tot atít de gustoasá, cu diferenta cá íl punem cu mai putiná apá la fiert.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése