Mâncare
din dovlecel.
ingrediente / 3 portii
-
1 kg dovlecel
-
½ lámíie
-
2 ling. oţet
-
50 gr. unt
-
5 ling. ulei
-
1 leg. mărar verde sau congelat
-
3 ling. fáiná
-
200 ml friscá pentru gátit
-
sare dupá gust
modul
de preparare
-dacá dovlecelul este proaspát, íl curátám, íl dám pe rázátoare, íl presárám
cu 1 lingurá de sare si zeama de la ½ lámíie, omogenizám bine, íl lásám cca 10
minute dupá care íl stoarcem bine si íl punem la fiert ín 100 ml apá, cu 1
lingurá vegeta, márar verde tocat sau congelat, íntre timp pregátim un rântaş,
íncingem uleiul si untul, adáugám fáina si le cálim de culoarea alunei coapte,
íl stingem cu apá rece , íl mestecám bine sá nu rámíná cocoloaşe, adáugám
frisca pentru gátit, si íl adáugám la dovlecel,
asezonám de condimente, vegeta, sare,
márar, oţet, mai dám 2-3 clocote si míncarea este gata pentru servit cu
ochiuri de ouá, sau chifteluţe, sau fripturică, fiecare cu ce are, míncarea o
putem gáti din dovlecel congelat, si este tot atít de gustoasá, cu diferenta cá
íl punem cu mai putiná apá la fiert.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése