Ouă umplute.
6 ouá fierte
- 50 gr. unt
- 2 ling. rase fáiná
- 2 dl lapte
- 1 ling. rasá vegeta
- 1 vírf cutzit nucsoará
- 1 vírf cutzit piper alb
- 200 gr. cascaval rázálit
- 1 lingurita mustar
maioneza:
- 2 gálbenuse de ou crude
- 2 gálbenuse de ou fierte
- 6 dl ulei
- 1 ling. mustar
- 3 dl smíntíná
- 1 ling. rasá vegeta
- 1 vírf cutzit piper alb
- 1 ling. zahár pudrá
- 1 ling. mustar
-pentru ínceput pregátim un chelm alb, pentru ouále umplute, punem 50
gr.unt la íncins cálim ín untul fierbinte 2 linguri
fáiná, stingem cu 200 ml lapte, condimentám cu vegeta, piper, nucsoará, si
fierbem un chelm bine omogen care íl dám la rácit complect,
-fierbem
ouále, le rácim le decojim, le táiem ín douá dea latul adicá orizontal,
scoatem gálbenusurile si le pisám bine, adáugám chelmul, punem cascavalul
rázálit si mustarul, omogenizám, asezonám de condimente : piper, vegeta, sare,
másurám crema ín sacul de spumá si umplem albusurile puse deoparte, apoi le
asezám pe fiecare íntr-un castron cu umplutura ín jos, dupá care pregátim
maioneza,,,putem umplea ouále si cu o linguritá, fárá sac de spumá,
-maioneza,
pisám bine de tot
gálbenusele fierte, adáugám gálbenusele crude si íncepem frecatul adáugínd
uleiul ín jet subtzire píná la terminarea uleiului, apoi íncorporám mustarul,
zahárul pudrá, sare si smíntíná, gustám, asezonám de condimente, vegeta, piper
alb, turnám maioneza peste ouále asezate cu gura ín jos ín castron, le dám la frigider
píná se solidificá bine maioneza apoi ornamentám dupá plac si fantezie,
cu,,,,rosii-castraveti-frunze verzi-ardei,,,,dám din nou la frigider píná la
consumare,,,
-Mentiuni: -oále le mai puteti umplea cu
pateu de ficat, orice fel de salam mácinat sau tocat márunt, orice fel de
rámásitá de fripturá mácinatá sau tocatá márunt, restul rámínínd acelasi, doar
cascavalul íl schimbati ,oricum sunt grozave.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése