Peste
somon la tigaie.
ingrediente
/6 portii
·
- 800 gr. somon file
·
- 2 ling. faina
·
- 1 linguirta sare
·
- 1 ling. vegeta
·
- 1 lingurita rasa piper mácinat
·
- 5 linguri ulei de masline
·
- 150 gr. unt
·
- 1 lamaie
·
- 1 leg. patrunjel verde
Mod preparare
-se taie in cuburi mari fileul de peste somon, sau alegeti felul de
peste preferat, intr-un vas se amesteca faina cu sare, piper , vegeta in care se
tavalesc bine bucátile de peste, se incinge uleiul cu untul intr-o tigaie aderenta
, se prajeste pestele pe toate fetele, la foc moderat , dupa ce cuburile de
peste sau rumenirt frumos pe toate fetele, se razaleste peste el coaja de la o lamaie,
se pune si zeama de la lamaie, se mai
prajeste inca 1-2 minute, se amesteca cu grija, sa nu se sfarame, se adauga
patrunjelul verde tocat si se mai lasam pe foc 1 minut, dupa care se serveste
cu garnitura de orez innabusit , eventual sos tartar.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése