2015. április 17., péntek

Amandine de ciocolatá.


Amandine de ciocolatá.

          aluatul:
-        80 gr. ciocolatá menaj
-        80 gr. unt
-        4 ouá
-        100 gr. zahár maro
-        60 gr. fáiná
-        1 linguritzá rasá scortzisoará
-        putzinticá sare
-        1 linguritzá mocca bicarbonat
         crema:
-        1,5 dl friscá pentru gátit
-        260 gr. zahár
-        240 gr. unt
-        70 gr. cacao olandezá
         glazura:
-        300 gr. fondant
-        3 ling. ciocolatá lichidá sau cacao

Modul de preparare
             crema: -punem frisca íntr-un vas la fiert cu zahárul, cínd se ínfierbíntá adáugám untul, adáugám cacaoa, omogenizám bine detot, fierbem cíteva minute , dám deoparte, rácim si dám la frigider pentru cíteva ore, dupá care cu blenderul batem spumá foarte tare,
           aluatul: -topim ciocolata cu untul, dám la rácit, separám albusurile de gálbenuse, batem spumá tare albusurile cu zahárul si bicarbonatul, adáugám cíte unul gálbenusele, batem píná la omogenizare, apoi ín jet subtzire adáugám untul topit cu ciocolata, dar nu cald, apoi cu spatula usurel prelucrám ín aluat si fáina,

              -ungem cu ulei si tapetám cu hírtie de copt tava de copt, nivelám alautul ín tavá si dám la cuptorul preíncálzit la 180 grade timp de 20 minute, dupá care facem proba de copt,  dupá care o dám la rácit, apoi o táiem ín douá vertical ca sá obtzinem 2 foi, punem deoparte cíteva linguri din cremá pentru ornare, umplem foile cu crema din friscá, apoi dám la frigider 1-2 ore, dupá care táiem cuburi , le asezám pe tava de prájituri, topim fondantul la microunde, íl amestecám cu cicolata fluidá sau cacao, apoi ímbrácám fiecare cub de prájiturá cu fondantul cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, le dám la frigider píná fondantul se solidificá, apoi ornám fiecare cub ín parte cu crema pusá deoparte si servim.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése