Sarmale
de sábolciu.
ingrediente / 6 portzii.
umplutura
-
450 gr. piept porc
-
500 gr. ceafá porc
-
250 gr. caizer sau prosciutto
-
2 dl ulei
-
1 ceapá mare
-
3 ardei kalifornia
-
1 ling. vegeta
-
1 ling. condiment asortat grill
-
1 ling. condiment asortat flecá
-
2 ling. pastá rosii
-
sare dupá gust
-
1 linguritzá rasá piper mácinat
-
3 cápátzíni potrivite varzá albá
sosul
-
1,5 litru suc rosii
-
6-8 cátzei usturoi
-
1 ling.piper boabe
-
500-600 gr. costitzá afumatá
-
2 foi dafin
-
1 ling. vegeta
-
1 linguritzá rasá boia afumatá
-
1 leg. frunze tzeliná
-
2 ling. fáiná
-
5 ling. ulei
Modul de
preparare
-pentru ínceput opárim varza, ín apá multá clocorindá, cu 2 dl otzet si sare dupá gust,
apoi táiem vinele groase dupá ce sa rácit putzintel, si o lásám deoparte,
umplutura: -táime
cepa si ardeiul le cálim ín 2
dl ulei, si jumátate caizerul prájit, adáugám orezul, íl
cálim putzin, stingem cu 2 dl apá si fierbem píná scade
apa total, dám la rácit,,,íntre timp mcinám carnea si jumátate caizerul, cínd
orezul sa rácit amestecám cu carnea tocatá si condiemntele arátate la
umpluturá, gustám, asezonám de sare si condimente, apoi umplem frunzele puse
deoparte deacum reci, píná la terminarea umpluturii, apoi pregátim sosul,,,,
sosul: -ín 5 linguri ulei rumenim costitzele
afumate táiate ín bucátzele, le scoatem le punem deoparte si ín grásimea rámasá
pregátim un rantas din 2 linguri rase fáiná, presárám cu boai de ardei afumatá,
stingem cu 3 dl
apá rece, condimentám cu vegeta si dám deoparte,
-íncepem
sá asezám sarmalele ín oala de sarmale, un vas care íl putem da la cuptor,
punem pe fundul oalei un strat de varzá máruntá, acoperim cu sarmale, punem
usturoi, foi de dafin, frunze de tzeliná, bucátzele de costitzá rumenitá,
acoperim earási cu varzá máruntá, si continuám operatzia píná la termianrea
ingredientelor avínd grijá ca deasupra sá fie varzá máruntá,, apoi turnám peste
sarmale sucul de rosii, plus 3
dl apá, si dám la fiert timp de circa 1,5 orá la foc
moale dupá care gustám , dacá sarmalele sínt fierte pe jumátate, turnám peste
ele rantasul, scuturám bine oala ca rantasul sá pátrundá píná la fund si deacum dau oala la cuptor unde fierbem píná
la gata la foc potrivit, avínd grijá sá nu scadá prea tare sosul, dacá scade
prea tare complectám cu supá concentrat sau apá,,,, apoi servim calde,,, noi servim
cu smíntíná din belsug, sínt un deliciu.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése