Tarte cu
mere
aluatul:
-
500 gr. fáiná
-
2,5 gr. drojdie proaspátá
-
150 gr. zahár
-
2 gálbenuse de ou
-
100 gr. margariná
-
1 lámíie
-
1,5 dl kefir
-
1 dl lapte
umplutura:
-
1 kg mere
-
1 ling. mare margariná
-
1 linguritzá scortzisoará
-
3 ling. miere de albine
-
2 ling. zeamá de lámíie
Modul de
preparare
alautul:
-punem drojdia la dospit ín 1
dl lapte cáldutz cu zahár, punem fáina pe masa de lucru
dacá frámíntám cu mína, frecám íntre palme margarina cu fáina , putziná sare ,
zahárul, coaja de la lámíie, adáugám gálbenusele de ou, drojdia crescutá,
kefirul si íncepem frámíntatul , frámíntám píná aluatul face básicutze, apoi
acoperim aluatul si íl lásám la dospit píná ísi dubleazá volumul, íntre timp
pregátim umplutura,
umplutura: -curátzám merele , le
dám pe rázátoarea de mere, le presárám cu zahár si zema de la lámíie, le lásám
circa 10-15 minute apoi le stoarcem si le dám la cálit ín lingura de margariná,
circa 15 minute, apoi adáugám mierea de albine si scortzisoara, le dám la
rácit,
-cínd aluatul s-ea dublat volumul íl íntindem
ín pátrat de grosime potrivitá, táiem ín dreptunghiuri, de circa 5/10 cm
fiecare, circa 15-18 bucátzi, apoi ímpártzim umplutura pe fiecare dreptunghi,
ínfásurám usurel fiecare bucatá ín lungime, le asezám ín tava unsá bine cu ulei
si tapetatá cu fáiná sau hírtzie de copt, ungem fiecare bucatá cu ou bátut cu
putzin zahár si smíntíná, apoi dám la loc cáldutz íncá 15 minute ca sá creascá,
dupá care le dám la copt la foc moale timp de 25-30 minute, timp ín care
íntoarcem tava odatá ín cuptor, dupá care le scoatem si le ínvelim cu prosop de
bucátárie píná se rácesc apoi servim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése