2015. április 10., péntek

Pulpá de miel la cuptor.


      


Pulpá de miel la cuptor.

·                   1 pulpá de miel circa 2 kg.
·                   2,5 kg. cartofi noi, sau,,,
·                   1 cápátzíná usturoi
·                   1 ling. vegeta
·                   1 ling. condiment grill
·                   1 ceapá
·                   3 ardei grasi
·                   2 dl ulei de preferat de másline,
·                   2 crengutze rozmarin
·                   3 crengute mághiran verde
·                   1 linguritzá sare
·                   1 linguritzá piper mácinat

Mod de preparare

        -curátám usturoiul, táiem cátzeii mai mari ín 2, cu un cutzit cu vírf, íntzepám adínc pulpa din loc in loc, pe ambele pártzi si introducem usturoiul ín fiecare íntzepáturá,
       -frecám bine pulpa cu vegeta, piper, condiment grill, sare, ungem, tava bine cu ulei, táiem ceapa ín felii mari si ardeii le presárám cu vegeta, facem din ele un pat ín tavá si asezám pulpa peste patul de ardei-ceapá, stropim din belsug pulpa cu ulei, presárám cu cíteva fire de rozmarin nu mult, adáugám língá pulpá 2 dl apá, ínvelim tava cu folie alimentará si dám la cuptor pentru circa 40-50 minute, la 180 grade,
          -dupá 25 minute, scoatem tava din cuptor, íntoarcem pulpa pe cealalatá parte, o stropim bine cu sosul din tavá, o acoperim si o mai lásám 15-20 minute la cuptor dupa care o descoperim din nou, adáugám cartofii noi care íi presárám cu vegeta si mághiran, acoperim si dám din nou la cuptor ínca 20 minute, dupá 20 minute, scoatem folia de pe tavá si rumenim totul la foc iute, dacá sosul scade, adáugám cíte putziná apá si mereu stropim pulpa cu sosul din tavá píná la rumenire dupá care scoatem tava, asezám totul ín tava de servit, ornám si servim calde.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése