Tort de
ciocolatá
blatul:
-
100 gr. ciocolatá lapte
-
1 dl apá
-
120 gr. unt moale
-
240 gr. zahár
-
4 ouá
-
1 linguritzá aromá vanilie
-
300 gr. fáiná
-
1 lámíie
-
1 linguritzá bicarbonat
-
1 linguritá sare
-
2 dl
smíntíná
crema:
-
180 gr. zahár
-
250 ml. friscá
-
90 gr. unt-margariná
-
5 gálbenuse de ou
-
240 gr. nucá-cocos
-
180 gr. nucá tocatá
-
2 linguritze
aromá vanilie
glazura:
-
100 gr. ciocolatá menaj
-
5 ling. ulei
-
5 ling. lapte
Modul de
preparare
blatul: -ungem
si tapetám o formá pentru tort cu hírtie de copt, topim cicolata íntr-o
cratitzá ímpreuná cu apa, si le rácim,
apoi frecám spumá untul cu zahárul, si cíte unul pe rínd adáugám gálbenusele de
ouá, mestecám bine píná la omogenizare complectá apoi adáugám ciocolata topitá
cu apa, aroma de vanilie, coaja de la 1 lámíie, bicarbonatul stins cu zeama de
la ½ lámíie, apoi adáugám si smíntína , batem spumá tare albusurile de ou cu
putzin zahár si zema de la ½ lámíie si cu spatula usurel o adáugám la
compozitiza de aluat, dupá care turnám compozitiza ín forma de tort si o dám la
cuptor pentru 25-30 minute, la cuptorul preíncálzit la 180 grade, dupá care
facem proba scobitorii,
crema: -frecám
zahárul cu untul si gálbenusele de ou, le punem la íncálzit si mestecínd mereu
le íncálzim píná se íngroase bine, se omogenizeazá, dám deoparte cratitza de pe
foc, adáugám la cremá nuca de cocos si aroma de vanilie, apoi le dám la rácit complect mestecínd
mereu, dupá care táiem blatul de tort ín 3, adicá facem 2 táieturi vertical ca
sá obtzinem 3 foi , ímpártzim crema ín 3 pártzi, umplem torta cu crema, pe deasupra presárám nuca tocatá,
glazura: -topim ciocolata menaj pe baie
de abur sau la microunde cu uleiul si laptele si turnám ín jeturi peste tortá
dupá plac si fantezie cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, apoi dám la
rece pentru 1,5 orá ca gusturile sá se pátrundá, feliem si servim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése