Ruladá
cu conopidá
ingrediente / 5 portzii.
-
1 conopidá circa 1,5 kg
-
2 dl
smíntíná
-
2 ouá
-
2 ling. fáiná
-
1 ling. vegeta
-
1 linguritzá rasá piper mácinat
-
1 ling. pátrunjel verde tocat
-
200 gr. cascaval
-
600 gr. piept pui dezosat
-
250 gr. slániná bacon feliatá
-
1 ling. unt
-
2 ling. pesmet
Modul de
preparare.
-pentru ínceput fierbem pe jumátate conopida
desfácutá pe flori ín apá condimentatá cu vegeta, o strecurám, o rácim, turnám
peste conopida fiartá smíntína, ouále, cascavalul rázálit, vegeta, piper,
pátrunjel verde, apoi táiem pieptul de pui ín cuburi mai mici, adáugám la
compozitiza de conopidá,
-ungem o
tavá spinare de cáprioará cu untul, presárám cu pesmetul, apoi ímbrácám tava cu
feliile de slániná bacon ín asa fel ca feliile sá curgá peste tavá ín asa fel
ca sá ajungá sá ínvelim umplutura dupá ce am umplut tava, apoi turnám
compozitiza de conopidá cu piept de pui ín tavá peste slánina bacon, cu partea
care íntrece peste tavá ínvelim frumos umplutura si dám tava la cumptorul
preíncálzit la copt, timp de 30 minute la 180 grade, apoi scoatem tava de la
cuptor, rásturnám rulada ín tava de copt, si o dám ínapoi la cuptor píná
slánina bacon se rumenste frumos cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei,
apoi servim cu cartofi ínnábusitzi cu pátrunjel si eventual muráturá, ínsá se
poate consuma si ca aperitiv ín stare rece sau caldá cu muráturá sau sos de
cascaval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése