2014. november 25., kedd

Tort cu brínzá-mere-mandarine.

               

Tort cu brínzá-mere-mandarine.

          blatul:
-        6 ouá
-        150 gr. fáiná
-        200 gr. zahár pudrá
-        1 lámíie
-        1 linguritzá bicarbonat
         crema:
-        450 gr. brínzá de vaci
-        2 vanilii
-        1 lámíie
-        5 buc. mere
-        5 ling. zahár pudrá
-        200 gr. nucá mácinatá
-        5 buc. mandarine

Modul de preparare
                   blatul: -separám gálbenusurile de albusuri, frecám spumá gálbenusele cu zahárul, adáugám coaja de lámíie, bicarbonatul stins cu zema de la ½ lámíie, apoi adáugám fáina, batem spumá tare albusurile de ou cu zema de la ½ lámíie, si cu spatula usurel íncorporám albusurile spumá ín compozitzia de gálbenuse, dupá care ungem forma pentru blat de tort, o tapetám cu hítzie de copt, si dám blatul la cuptorul preíncálzit la foc moale -180 grade - timp de 20-25 minute, apoi facem proba de copt, dacá rámíne aluat pe scobitoare mai coacem 5-8 minute dupá care scoatem blatul de la cuptor, deschidem forma, scoatem blatul si íl dám la rácit complect, pe un grátar, íntre timp pregátim crema,
                crema: -curátázm merele, le rázálin, adáugám imediat zeama si coaja de lámíie, presárám cu 3 linguri zahár, le lásám circa 10 minute, íntre timp punem brínza la mixer cu zahárul pudrá si vanilia, mixám spumá, adáugám nuca mácinatá, stoarcem merele de zeama lásatá nu prea tare si le adáugám le crema de brínzá, apoi scoatem hírtia de copt de pe blat, táiem blatul ín 3 sau 4 orizontal ca sá obtzinem 3 sau 4 foi , dupá care íncepem sá ansamblám tortul ínapoi ín forma de tort, deci,,,,

          -tapetám earási forma de tort cu hírtei de copt, asezám baza blatului ín formá, ímpártzim crema ín 4 pártzi, apoi aplicám o parte din cremá peste prima foaie, acoperim cu a doua foaie, peste care nivelám cremá si continuám etajarea píná la ultima foaie care vine acoperitá cu ultima portize de cremá, dupá care dám prájitura ínapoi la cuptor la temperatura de 160 grade, timp de 20 minute, apoi scoatem tortul de la cuptor, deschidem forma si imediat ornám tortul cu feii de mandarine dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, apoi cu hírtia de copt pe ea o lásám sá se ráceascá pe grátar, cínd sa rácit complect, scoatem hírtia de copt, feliem si servim.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése