Felii-cicolatá
cu cremá de ouá.
piscotul:
-
8 ouá
-
8 ling. zahár pudrá
-
150 gr. cicolatá menaj
-
8 ling. fáiná
-
1 praf de copt
crema:
-
200 gr. zahár pudrá
-
8 gálbenuse de ou
-
2 plic. budincá vanilie
-
2 dl lapte
-
1 ling. aromá vanilie
-
300 gr. rama
Modul de
preparare
piscotul:
-separám albusurile de gálbenuse, gálbenusele le frecám spumá cu 5 linguri zahá
pudrá, adáugám praful de copt, cicolata menaj dizolvatá pe baie de abur si
rácoritá putzin, apoi fáina, batem spumá tare albusurile de ou cu 3 linguri
zahár pudrá, le íncorporám usurel cu spatula ín compozitzia de ouá cu cicolatá,
ungem cu ulei, tapetám cu hírtie de copt tava de copt, ímpártzim compozitiza ín
douá si coacem douá foi de piscot de cicolatá care le dám la rácit, íntre timp
preparám crema,
crema: -dizolvám praful de
budincá ín 2 dl
lapte, 3 linguri zahár, adáugám gálbenusele
de ou, si dám la fiert, fierbem o budincá bine omogená mestecínd mereu
ca ouále sá nu se stríngá, o rácim complect, mestecínd mereu ca sá nu facá
crustá, íntre timp frecám spumá 300 gr. rama cu 200 gr. zahár, 1 ligurá aromá
vanilie, cínd chelmul de vanilie sa rácit total íl adáugám la margarina spumá
si frecám píná obtzinem o cremá lucioasá, mátásoasá, ímpártzim crema ín 2 pártzi,
apoi ansamblám prájitura,
ansamblare:
-asezám o foaie de piscot pe tava de prájituri, aplicám peste foaie o
parte din cremá, acoperim cu foaia a doua, peste care aplicám crema rámasá,
apoi cu piaptánul pentru torturi trasám modele ín cremá sau ornamentám cu
ciocolatá rázuitá sau spanuri de ciocolatá, fiecare dupá plac si fantezie, apoi
dám prájitura le rece pentru 2-3 ore dupá care feliem si servim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése