Cosuletze
cu nuci.
aluatul:
-
4 gálbenuse de ou
-
400 gr. fáiná
-
200 gr. zahár pudrá
-
200 gr. margariná sau unt
-
1/2 praf de copt
-
1 linguritzá mocca bicarbonat
-
1 lámíie
umplutura:
-
4 albusuri de ou
-
150 gr. zahár pudrá
-
300 gr. nucá mácinatá
-
3 ling. gem caise sau,,,,
Modul de
preaprare
aluatul:
-mestecám fáina cu zahárul, putziná sare si praful de copt, apoi frecám íntre
palme margarina sau untul cu fáina píná se amestecá bine, rázálim coaja de
lámíie , o punem deoparte pentru umpluturá apoi cu zema de la ½ lámíie stingem
bicarbonatul si íl adáugám la fáiná, dupá care adáugám gálbenusele si
frámíntám, dacá aluatul ni se pare prea tzeapán íl ínmuiem putzin cu 1
linguritzá smíntíná, apoi frámítám bine, ungem formele de cosuletze cu margariná
sau unt, tapetám cu fáiná, formám din alaut cíte o bilutzá de márimea unei nuci
si cáptusim fiecare formá cu bilutza de aluat, píná umplem toate formele, apoi
pregátim crema,,,
crema: -batem spumá tare 4 albusuri de
ou cu 150 gr. zahár pudrá si zema de la ½ lámíie, cínd spuma este destul de
tare, cu spatula íncorporám nuca mácinatá, coaja de lámíie, cínd am íncorporat
complect usurel adáugám si gemul de caise, apoi másurám spuma ín sacul pentru
spumá si umplem fiecare cosuletz de aluat ín forme, asezám formele ín tava de
copt si dám cosuletzele la copt la foc moale la 170-180 grade timp de 20-25
minute, dupá care scoatem tava din cuptor, lásám 5 minute sá se rácoreascá,
scoatem cosuletzele din forme le presárám cu zahár pudrá vanilat, si le lásám
sá se ráceascá, apoi servim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése