2014. november 27., csütörtök

Coşuleţe cu nuci.

            

Cosuletze cu nuci.

     aluatul:
-        4 gálbenuse de ou
-        400 gr. fáiná
-        200 gr. zahár pudrá
-        200 gr. margariná sau unt
-        1/2 praf de copt
-        1 linguritzá mocca bicarbonat
-        1 lámíie
     umplutura:
-        4 albusuri de ou
-        150 gr. zahár pudrá
-        300 gr. nucá mácinatá
-        3 ling. gem caise sau,,,,

Modul de preaprare
                      aluatul: -mestecám fáina cu zahárul, putziná sare si praful de copt, apoi frecám íntre palme margarina sau untul cu fáina píná se amestecá bine, rázálim coaja de lámíie , o punem deoparte pentru umpluturá apoi cu zema de la ½ lámíie stingem bicarbonatul si íl adáugám la fáiná, dupá care adáugám gálbenusele si frámíntám, dacá aluatul ni se pare prea tzeapán íl ínmuiem putzin cu 1 linguritzá smíntíná, apoi frámítám bine, ungem formele de cosuletze cu margariná sau unt, tapetám cu fáiná, formám din alaut cíte o bilutzá de márimea unei nuci si cáptusim fiecare formá cu bilutza de aluat, píná umplem toate formele, apoi pregátim crema,,,
               crema: -batem spumá tare 4 albusuri de ou cu 150 gr. zahár pudrá si zema de la ½ lámíie, cínd spuma este destul de tare, cu spatula íncorporám nuca mácinatá, coaja de lámíie, cínd am íncorporat complect usurel adáugám si gemul de caise, apoi másurám spuma ín sacul pentru spumá si umplem fiecare cosuletz de aluat ín forme, asezám formele ín tava de copt si dám cosuletzele la copt la foc moale la 170-180 grade timp de 20-25 minute, dupá care scoatem tava din cuptor, lásám 5 minute sá se rácoreascá, scoatem cosuletzele din forme le presárám cu zahár pudrá vanilat, si le lásám sá se ráceascá, apoi servim.

             

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése