2014. november 17., hétfő

Supa cu perisoare unguresti.

     

Supá cu perisoare unguresti.

           ingredinate / 4 portzii.
-        200 gr. cartofi fiertzi
-        200 gr. círnatzi afumatzi tzáránesc
-        3 ling. ulei
-        1 praz circa 20 cm.
-        1 leg. leostean verde
-        2 ouá
-        2 ling. unturá gíscá
-        1 linguritzá boia
-        1 vírf cutzit piper
-        1 ling. vegeta
-        3 ardei grasi
-        3 litri supá concentrat
-        2 dl smíntíná
-        1 dl iaurt natur
-        2 ling. fáiná

Modul de preaprare
                   -pentru ínceput pregátim perisoarele, fiebem cartofii curátzati ín 1 litru apá cu vegeta, cínd cartofii sínt fierti bine, stercurám cartofii, punem apa de fiert deoparte care o vom folosi la supá, apoi cartofii fierbintzi íi pisám bine de tot, dacá se poate sá fie pep, íi dám la rácit, íntre timp pregátim supa,
          -tocám prazul, íncingem uleiul, cálim prazul, adáugám ardeiul táiat mai dur, ínvírtim decíteva ori, presárám cu boia dulce si stingem cu apa ín care au fiert cartofii apoi adáugám si cei 3 litri supa concentrat, si dám la fiert,  
          -íntre timp, dupá ce sau rácit cartofii adáugám ouále, 2 linguri unturá gíscá, círnatzul sfármat cít se poate de márunt,  leosteanul, fáiná cítá cuprinde ca sá obtzinem un aluat bun pentru format bilutze, frámíntám foarte bine compozitiza de cartofi cu círnatzi, ouá, fáiná, leostean si formán bilutze din alautul bine frámíntat care le slobozim direct ín supa clocotindá, cínd compozitiza de círnatzi sa terminat, mai fierbem circa 5-8 minute, timp ín care frecám cele 2 linguri fáiná cu 1 dl smíntíná si 1 dl iaurt natur care le adáugám la supa ín clocot, cu care mai fierbem 2-3 minute, asezonám de sare, vegeta, piper, presárám cu leostean tocat si servim caldá cu smíntíná si ardei iute.

       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése