2014. november 13., csütörtök

Felii "vienetta".

              

Felii ”vienetta”.

       piscotul:
-        8 ouá
-        6 ling. fáiná
-        4 ling. amidon alimentar
-        8 ling. zahár pudrá
-        2 lámíi
-        2 praf copt
       crema:
-        2 plicuri budincá friscá
-        6 dl lapte
-        250 gr. margariná rama
-        200 gr. zahár pudrá
       glazura:
-        150 gr. ciocolatá menaj
-        5 ling. lapte
-        5 ling. ulei
-        1 flacon friscá spay

 Modul de preparare
             piscotul: -preparám 2 blaturi a cíte 4 ouá fiecare, deci, separám 4 ouá, albusurile de gálbenuse, frecám spumá 4 gálbenuse cu 4 linguri zahár pudrá, adáugám coaja de la 1 lámíie, mestecám 1 praf de copt cu 3 linguri fáiná si 2 linguri amidon alimentar le adáugám la gálbenusele frecate spumá, batem spumá tare 4 albusuri cu zema de la ½ lámíie,  dupá care o adáugám usurel cu spatula la compozitiza de ouá, ungem tava de copt cu ulei, tapetám cu hírtie de copt, nivelám compozitzia de blat ín tava de copt, si o dám la cuptorul preíncálzit la foc potrivit timp de 25 minute dupá care facem proba de copt, dacá se lipeste de scobitoare mai coacem 5-8 minute, dupá care scoatem si dám la rácit, apoi repetám operatzia si cu celelalte 4 ouá, dupá ce ambele piscoturi sau rácit complect, le táiem pe fiecare ín douá orinzontal deoarece avem nevoie de 4 foi, dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei,,,
         crema: -punem 4 dl lapte la fiert cu 3 ling. zahár, dizolvám budinca ín 2 dl lapte rece, cínd laptele dá ín clocot adáugám budinca dizolvatá si fierbem un chelm bine omogen, care íl dám la rácit complect, íntre timp frecám spumá 250 gr. margariná cu 200 gr. zahár pudrá, dupá care adáugám la spuma de margariná chelmul de budincá rece si frecám píná la omogenizare complectá cínd vom avea o cremá albá frumoasá lucioasá si mátásoasá, apoi o ímpártzim ín 3 pártzi si jumátate, dupá care vom trece la ansamblarea prájiturii,,,

           ansamblare: -fierbem 200 gr. cicolatá menaj cu 5 ling. ulei si 5 ling. lapte pe baie de abur, cínd cicolata este bine fluidá dám putzin la rácorit, apoi asezám pe tava de prájituri prima foaie de blat peste care aplicám o parte din cremá, peste care scurgem din lingurá cíteva linii sau modele din cicolata menaj fluidá cum se vede ín imaginea de sus, apoi aplicám a doua foaie de blat, si continuám operatzia píná la a 4-a foaie, peste care aplicám jumátatea de portzie din cremá, íi facem cíteva modele de cicolatá menaj fluidá, ormán cu friscá din tubul de friscá spray si dám prájitura le rece píná cicolata menaj se solidificá, apoi feliem si servim dupá plac si preferintzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése