Chec cu
ciocolatá
coca :
·
100 gr. unt la temperatura camerei
·
100 gr. zahár
·
150 gr. fáiná
·
100 gr. ciocolatá menaj
·
30 gr. cacao
·
3 ouá
·
1 praf de copt
·
1 fiolá esentzá rom
·
sare
glazura:
·
100 gr. ciocolatá menaj
·
30 gr. unt
·
5 ling. lapte
·
decor de ciocolatá
modul de
preparare
-frecám spumá untul
cu zahárul, adáugám esentza de
rom şi ouále pe rínd continuínd sá mestecám dupá fiecare ou píná la omogenizare
complectá,
-radem ciocolata menaj, o amestecám cu
fáina, praful de copt, zahárul, cacaoa si le adáugám la crema de unt , ungem
forma de chec, o tapetám bine cu fáiná si nivelám compozitzia de aluat ín tava
de chec dupá care dám checul la copt timp de 30-35 minute la foc moale, apoi facem
proba de copt cu scobitoarea, dacá se lipeste de scobitoare mai coacem 5-8
minute dupá care scoatem checul din cuptor, íl lásám sá se stímpere ín tavá
8-10 minute apoi íl scoatem pe un grátar pentru a se ráci complect pentru
glazurat,
glazura: -topim-fierbem ciocolata menaj
cu 30 gr. unt si 5 ling. lapte píná
ciocolata va fi fluidá si mátásoasá, apoi o turnám peste checul rece, presárám
cu drageuri de ciocolatá pentru ornat dupá cum se vede si ín imaginea atasatá
retzetei, apoi dám checul la rece píná ciocolata se va solidifica ca sá putem
felia checul, apoi servim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése