Supă cu
ravioli de casă.
ingrediente / 4 portzii
ravioli:
-
200 gr. carne tocatá
-
1 linguritzá vegeta
-
1 linguritzá grill
-
1 linguritzá busuioc tocat
-
1 vítf cutzit piper
-
3 ouá
-
fáiná cítá cuprind 2 ouá
supa:
-
2 ling. ulei másline
-
1 linguritzá boia dulce
-
1 ceapá
-
3 ardei grasi
-
3 morcovi
-
2 pátrunjei
-
1 tzeliná
-
1 conopidá micá
-
100 gr. mazáre verde
-
2 buc. foi dafin
-
1 linguritzá tarhon
-
1 ling. fáiná
-
2 dl
smíntíná
Modul de
preparare
ravioli: -batem
spumá 2 ouá, adáugám fáiná cítá cuprind ouále ca sá frámíntám un aluat molcutz
elastic, íl frámíntám bine, íntindem o páturá de táitzei, putzin mai grosutzá,
o táiem ín cuburi mai mari, apoi pregátim umplutura –batem spumá 1 ou, íl
adáugám la carnea tocatá, punem piper, vegeta, grill, busuioc tocat, omogenizám
bine, apoi ímpártzim umplutura cu cíte o linguritzá pe fiecare pátrat de aluat,
prindem aluatul ín patru coltzuri, 2-2 opuse, adicá sá obtzinem cíte o
pungulitzá frumoasá, stríngem laolatá pungulitza, íncercám sá lipim frumos
fiecare parte sá nu apará gaurá niciunde si continuám operatzia píná la
terminarea aluatului, apoi le lásám putzin sá se svínte pe masa de lucru, íntre
timp pregátim supa,
supa: -íncingem
uleiul de másline, adáugám ceapa si ardeiul tocate márunt, le cálim, adáugám
zarzavaturile curátzate si táiate ín cuburi sau dupá preferintzá: morcovul,
pátrunjelul, tzelina, ínnábusim bine zarzavaturile, circa 15 minute, presárám
cu boia, vegeta, piper, tarhon, foi dafin si stingem cu 2,5 litri apá
clocotindá, fierbem circa 10 minute, adáugám mazárea congelatá si conopida, mai
fierbem 5 minute dupá care adáugám
ravioli, fierbem íncá 5 minute, cínd adáugám 1 lingurá fáiná frecatá cu 1 dl smíntíná, asezonám de
condimente, vegeta, piper, sare, mai dám 2-3 clocote si supa este gata de
servit, caldá cu smíntíná, presáratá cu busuioc verde tocat, dupá plac si
preferintzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése