Tarta
cu suncá.
aluatul:
- 300 g fáiná
- 15 g drojdie proaspátá
- 1 dl iaurt natur
- 1 ou
- sare
- 1 linguritá
zahár
- 100 ml apá
cáldutá
umplutura:
- 2 dl smíntíná
- 200 g suncá praga
- 200 g cascaval
Modul de preparare
-dizolvám drojdia ín 1 dl apá cáldutá si lásám sá
stea cam 10 minute. Separat, cernem fáina íntr-un castron, adáugám zahárul,
sarea, oul si iaurtul la temperatura camerei, punem si drojdia crescutá bine si
frámíntám píná aluatul face básicutze si obtinem un aluat elastic-omogen, dacá
e nevoie mai adáugám putiná fáiná.
-lásám aluatul sá creascá la loc
ferit de curenti de aer, píná se dubleazá volumul, dupá care ímpártim aluatul
ín douá párti egale si íntindem douá cercuri cít mai subtiri.
-ungem fiecare cerc ín mijloc cu 100gr. smíntíná,
acoperim smíntína cu 100 gr. suncá peste care presárám 100 gr. cascaval rázálit,
-ínchidem marginile, cercului aducíndu-le
spre mijlocul cercului, apoi mai lásám
sá creascá circa 20 minute,
-íntre timp
ungem tarta cu un ou bátut cu putziná smíntíná de douá ori, dupá care dám la
cuptorul prenícálzit pentru coacere la 200 grade cam 25-30 minute, apoi servim
caldá sau cáldutzá cu salatá din legume proaspete.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése