2014. november 4., kedd

Tarta cu sunca.

            

Tarta cu suncá.

aluatul:
    - 300 g fáiná
    - 15 g drojdie proaspátá
    - 1 dl iaurt natur
    - 1 ou 
    - sare 
    - 1 linguritá zahár
    - 100 ml apá cáldutá 
umplutura: 
    - 2 dl smíntíná
    - 200 g suncá praga 
    - 200 g cascaval


Modul de preparare
         -dizolvám drojdia ín 1 dl apá cáldutá si lásám sá stea cam 10 minute. Separat, cernem fáina íntr-un castron, adáugám zahárul, sarea, oul si iaurtul la temperatura camerei, punem si drojdia crescutá bine si frámíntám píná aluatul face básicutze si obtinem un aluat elastic-omogen, dacá e nevoie mai adáugám putiná fáiná. 
          -lásám aluatul sá creascá la loc ferit de curenti de aer, píná se dubleazá volumul, dupá care ímpártim aluatul ín douá párti egale si íntindem douá cercuri cít mai subtiri.
          -ungem fiecare cerc ín mijloc cu 100gr. smíntíná, acoperim smíntína cu 100 gr. suncá peste care presárám 100 gr. cascaval rázálit,
        -ínchidem marginile, cercului aducíndu-le spre mijlocul cercului, apoi mai lásám  sá creascá circa 20 minute,

         -íntre timp ungem tarta cu un ou bátut cu putziná smíntíná de douá ori, dupá care dám la cuptorul prenícálzit pentru coacere la 200 grade cam 25-30 minute, apoi servim caldá sau cáldutzá cu salatá din legume proaspete.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése