2014. április 27., vasárnap

Felii "zebrá".

             

Felii  ”zebrá”

  Coca:
-       1 kg, biscuiti mácinati
-       200 gr, zahár pudrá
-       3 linguri cacao olandezá
-       150 gr. unt sau rama
-       3 linguri gem caise
-       lapte cít cuprinde

 cremá:
-       200 gr. nucá cocos
-       200 gr. zahár pudrá
-       200 gr. unt
-       2 vanilii
-       3 linguri fáiná
-       3 dl lapte

glazura:
-       150 gr. ciocolatá menaj
-       3 linguri ulei
-       3 linguri lapte
-       50 gr. granule-ciocolatá

Modul de preparare
             -punem biscuitii mácinati íntr-un vas mare,    
   amestecám cu zahárul si cacaoua , punem 3 dl lapte la fiert, cínd laptele fierbe adáugám untul si mestecám píná se topeste, turnám peste amestecul de biscuiti si frámíntám, adáugám gemul de caise si íncá atíta lapte píná obtinem o cocá buná pentru íntins, apoi ímpártim compozitia ín 3 párti, asezám pe masa de lucru hírtie de copt punem pe hírtie o parte din aluatul de biscuiti, asezám peste compozitie altá bucatá hírtie de copt, si íntre 2 hírtii de copt íntindem o foaie de márimea tavei  de copt, apoi cu hírtia de copt o ridicám si o asezám ín tavá, dupá care pregátim crema,
    creama:
          -din 3 linguri de fáiná facem un chelm cu lapte, apoi punem 3 dl lapte la fiert cu 3 linguri de zahár, cínd laptele fierbe adáugám chelmul de fáiná si nuca de cocos, si fierbem o pastá omogená  dupá care o dám la rácit mestecínd mereu ca sá nu facá coajá, píná la rácire complectá, íntre timp
      -frecám spumá 200 gr. unt cu 200 gr. zahár, cínd chelmul cu nucá de cocos sa rácit adáugám cíte putin la untul frecat spumá píná vom íncorpora toatá cantitatea de chelm si vom obtine o cremá  omogená spumoasá , apoi ímpártim crema ín douá párti,
       -scoatem hírtia de copt de peste foaia de biscuiti , evident cá numai  cea deasupra si  aplicám peste foaia de biscuiti o parte din cremá, apoi íntre alte 2 hírtii de copt íntindem a doua foaie de biscuiti, luám hírtia de copt de deasupra foii, si asezám foaia peste cremá cu gura ín jos, apoi scoatem si hírtia care era dedesubtul foii, deacum ajungínd deasupra, apoi aplicám a doua parte de cremá, dupá care fabricám tot ín acelasi mod a treia foaie de biscuiti, cu care acoperim al doilea rínd de cremá, dupá care trecem la glazurarea prájiturii,
   glazura:

        -pe baie de abur fierbem 150 gr. ciocolatá menaj cu 3 linguri ulei si 3 linguri lapte, cínd totul sa omogenizat bine si am obtinut o compozitie fluidá, lucioasá si mátásoasá  turnám compozitia peste foaia de biscuiti , nivelám cu spatula si presárám imediat cu granule de ciocolatá dupá care o dám la rece pentru cíteva ore, apoi o feliem ín tavá dupá plac, cu un cutit trecut prin apá fierbinte,  simplá si grozav de buná.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése