Felii ”zebrá”
Coca:
-
1 kg , biscuiti mácinati
-
200
gr, zahár pudrá
-
3
linguri cacao olandezá
-
150
gr. unt sau rama
-
3
linguri gem caise
-
lapte
cít cuprinde
cremá:
-
200
gr. nucá cocos
-
200
gr. zahár pudrá
-
200
gr. unt
-
2
vanilii
-
3
linguri fáiná
-
3 dl lapte
glazura:
-
150
gr. ciocolatá menaj
-
3
linguri ulei
-
3
linguri lapte
-
50
gr. granule-ciocolatá
Modul de preparare
-punem biscuitii mácinati íntr-un vas
mare,
amestecám cu zahárul si cacaoua , punem 3 dl lapte la fiert, cínd
laptele fierbe adáugám untul si mestecám píná se topeste, turnám peste amestecul
de biscuiti si frámíntám, adáugám gemul de caise si íncá atíta lapte píná
obtinem o cocá buná pentru íntins, apoi ímpártim compozitia ín 3 párti, asezám
pe masa de lucru hírtie de copt punem pe hírtie o parte din aluatul de
biscuiti, asezám peste compozitie altá bucatá hírtie de copt, si íntre 2 hírtii
de copt íntindem o foaie de márimea tavei de copt, apoi cu hírtia de copt o ridicám si o
asezám ín tavá, dupá care pregátim crema,
creama:
-din 3 linguri de fáiná facem un
chelm cu lapte, apoi punem 3 dl
lapte la fiert cu 3 linguri de zahár, cínd laptele fierbe adáugám chelmul de
fáiná si nuca de cocos, si fierbem o pastá omogená dupá care o dám la rácit mestecínd mereu ca sá
nu facá coajá, píná la rácire complectá, íntre timp
-frecám spumá 200 gr. unt cu 200 gr.
zahár, cínd chelmul cu nucá de cocos sa rácit adáugám cíte putin la untul
frecat spumá píná vom íncorpora toatá cantitatea de chelm si vom obtine o cremá
omogená spumoasá , apoi ímpártim crema
ín douá párti,
-scoatem hírtia de copt de peste foaia
de biscuiti , evident cá numai cea
deasupra si aplicám peste foaia de
biscuiti o parte din cremá, apoi íntre alte 2 hírtii de copt íntindem a doua
foaie de biscuiti, luám hírtia de copt de deasupra foii, si asezám foaia peste
cremá cu gura ín jos, apoi scoatem si hírtia care era dedesubtul foii, deacum
ajungínd deasupra, apoi aplicám a doua parte de cremá, dupá care fabricám tot
ín acelasi mod a treia foaie de biscuiti, cu care acoperim al doilea rínd de
cremá, dupá care trecem la glazurarea prájiturii,
glazura:
-pe baie de abur fierbem 150 gr.
ciocolatá menaj cu 3 linguri ulei si 3 linguri lapte, cínd totul sa omogenizat
bine si am obtinut o compozitie fluidá, lucioasá si mátásoasá turnám compozitia peste foaia de biscuiti ,
nivelám cu spatula si presárám imediat cu granule de ciocolatá dupá care o dám la
rece pentru cíteva ore, apoi o feliem ín tavá dupá plac, cu un cutit trecut
prin apá fierbinte, simplá si grozav de buná.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése