2014. április 2., szerda

Foi cu miere.

            

Foi  cu miere

  pentru foi:
-         500 gr. fáiná
-         150 gr. zahár pudrá
-         3 linguri unturá de porc
-         1 vírf cutit bicarbonat
-         1 lámíie
-         4 linguri de miere
-         1 ou
-         4 linguri lapte


cremá:
-         5 dl lapte
-         3 linguri zahár tos
-         100 gr. griz
-         250 gr. unt
-         200 gr. zahár pudrá
-         3 gálbenuse de ou
-         3 vanilii
-         200 gr. gem de prune

glazurá:
-         200 gr. cicocolatá menaj
-         20 gr. unt
-         5 linguri lapte

Modul de preparare
        - punem fáina pe masa de lucru o amestecám cu putiná sare si zahárul , apoi íntre palme o frecám  cu untura , facem cuib ín mijloc, punem oul bátut , coaja de la lámíie iar cu zeama de la jumátatea de lámíie stingem bicarbonatul , íl adáugám, íncálzim putin mierea pe baie de abur si o adáugám, apoi íncepem sá frámíntmá turnínd cíte putin lapte píná obtinem o cocá nu prea moale, buná pentru íntins, o facem sul si o ímpátim ín 4 párti, masa de lucru sá fie bine presáratá cu fáiná pe timpul frámíntatului,
   - ungem fundul  de la tavá bine  cu unt, si coacem foile ín cuptorul preíncálzit  la foc potrivit, pentur o foaie circa 5,,,6 minute, píná va lua culoarea alunei coapte, atentie foarte repede se coc, apoi pregátim crema,
     - frecám 3 gábenusuri spumá cu 50 gr. zahár pudrá + 3 vanilii ,punem la fiert 5 dl lapte cu 3 linguri de zahár, cínd laptele fierbe adáugám grizul , cínd grizul este fiert de jumátate  tragem focul jos, si  tot pe rínd cu cíte o lingurá adáugám cele 3 gálbenuse frecate spumá, si tot la foc moale fierbem grizul píná la gata mestecínd mereu,  
    - íntre timp batem albusurile spumá foarte tare cu 2 linguri zahár pudrá si jumátate zeamá de lámíie, cínd grizul este fiert luám deoparte si usurel cu grijá  íncorpotám albusurile spumá , ín grizul fierbinte , apoi íl dám la rácit, mestecínd din cínd ín cínd, sá nu facá coajá,
    - 250 gr. unt frecám spumá cu zahárul pudrá rámas, apoi adáugám grizul cu lapte rácit, mixám crema prima datá cu cea mai micá vitezá apoi márim viteza dar nu prea tare píná  la omogenizarea complectá , ímpárim crema ín douá dupá care trecem la ansamblarea prájiturii
     -  punem o foaie pe plotul de prájituri si aplicám jumátate din cremá, acoperim cu altá foaie peste care aplicám gemul de prune, acoperim cu a 3-a  foaie peste care vine a 2-a portie de cremá , íncheiem cu a 4-a foaie peste care turnám glazura,
   -  200 gr. cicoclatá menaj o rupem ín cuburi, adáugám 20 gr, unt sau 5 linguri ulei, plus 5 linguri de lapte, punem  pe baie de abur si fierbem píná vom obtine  un sos fluid de ciocolatá care íl turnám peste ultima foaie de prájiturá, apoi dám la rece  pentru cíteva ore, apoi feliem dupá preferintá.
       

          

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése