Foi cu miere
pentru foi:
-
500 gr. fáiná
-
150 gr. zahár pudrá
-
3 linguri unturá de porc
-
1 vírf cutit bicarbonat
-
1 lámíie
-
4 linguri de miere
-
1 ou
-
4 linguri lapte
cremá:
-
5 dl lapte
-
3 linguri zahár tos
-
100 gr. griz
-
250 gr. unt
-
200 gr. zahár pudrá
-
3 gálbenuse de ou
-
3 vanilii
-
200 gr. gem de prune
glazurá:
-
200 gr. cicocolatá menaj
-
20 gr. unt
-
5 linguri lapte
Modul de
preparare
- punem fáina
pe masa de lucru o amestecám cu putiná sare si zahárul , apoi íntre palme o
frecám cu untura , facem cuib ín mijloc,
punem oul bátut , coaja de la lámíie iar cu zeama de la jumátatea de lámíie
stingem bicarbonatul , íl adáugám, íncálzim putin mierea pe baie de abur si o
adáugám, apoi íncepem sá frámíntmá turnínd cíte putin lapte píná obtinem o cocá
nu prea moale, buná pentru íntins, o facem sul si o ímpátim ín 4 párti, masa de
lucru sá fie bine presáratá cu fáiná pe timpul frámíntatului,
- ungem fundul de la tavá bine cu unt, si coacem foile ín cuptorul
preíncálzit la foc potrivit, pentur o
foaie circa 5,,,6 minute, píná va lua culoarea alunei coapte, atentie foarte
repede se coc, apoi pregátim crema,
- frecám 3
gábenusuri spumá cu 50 gr. zahár pudrá + 3 vanilii ,punem la fiert 5 dl lapte cu 3 linguri de
zahár, cínd laptele fierbe adáugám grizul , cínd grizul este fiert de jumátate tragem focul jos, si tot pe rínd cu cíte o lingurá adáugám cele 3
gálbenuse frecate spumá, si tot la foc moale fierbem grizul píná la gata
mestecínd mereu,
- íntre timp
batem albusurile spumá foarte tare cu 2 linguri zahár pudrá si jumátate zeamá
de lámíie, cínd grizul este fiert luám deoparte si usurel cu grijá íncorpotám albusurile spumá , ín grizul
fierbinte , apoi íl dám la rácit, mestecínd din cínd ín cínd, sá nu facá coajá,
- 250 gr. unt
frecám spumá cu zahárul pudrá rámas, apoi adáugám grizul cu lapte rácit, mixám
crema prima datá cu cea mai micá vitezá apoi márim viteza dar nu prea tare píná
la omogenizarea complectá , ímpárim
crema ín douá dupá care trecem la ansamblarea prájiturii
- punem o foaie pe plotul de prájituri si
aplicám jumátate din cremá, acoperim cu altá foaie peste care aplicám gemul de
prune, acoperim cu a 3-a foaie peste
care vine a 2-a portie de cremá , íncheiem cu a 4-a foaie peste care turnám
glazura,
- 200 gr. cicoclatá menaj o rupem ín cuburi,
adáugám 20 gr, unt sau 5 linguri ulei, plus 5 linguri de lapte, punem pe baie de abur si fierbem píná vom obtine un sos fluid de ciocolatá care íl turnám peste
ultima foaie de prájiturá, apoi dám la rece
pentru cíteva ore, apoi feliem dupá preferintá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése