Drob de
miel
- 1 kg ficat, inima, plamíni,
rinichi, splina de miel
- 1 buc. praz circa 20 cm
- 2 legáturi ceapá verde
- 1 ardei kalifornia
rosu
- 1 legáturá pátrunjel
verde
- 3,,,4 fire leostean
- 2 crengutze cimbrisor
- 2 crengutze mághiran
- 5 cátei usturoi
- 1 dl ulei
- 150 gr. slániná
afumatá caizer
- 3 oua crude
- 3 ouá fierte tare
- sare, piper. vegeta
- 2 párti coastá de miel
partea de jos spre burtá,deci partea cu pielea de la burtá , amíndouá pártile, plus
dantela de la miel,
Mod preparare
-punem coasta si dantelutza la apá rece
-se spalá máruntaiele ín
cíteva ape, se opáresc ín apá clocotindá 3 minute, píná ísi schimbá putin
culoarea, apoi se pun la fiert ín altá apá condimentatá cu: vegeta, usturoi, mághiran si o crengutá cimbrisor,
dupá fierbere le rácim ín apa de fiert, apoi le tocám cít dorim de márunt cu un
cutit care taie bine,
-punem 3 linguri ulei la íncins,
táiem caizerul márunt , íl prájim, apoi adáugám prazul táiat márunt, ardeiul, cálim
píná se ínmoaie, adáugám tocátura de miel, ínvírtim la foc mare píná ce sfíráie
apoi adáugám ceapa verde táiatá rondele si mai cálim 3 minute, condimentám: vegeta,sare, piper dupá gust , dám la rácit,
íntre timp pregátim coasta,
-punem prima parte de coastá pe masa de
lucru, íntindem peste ea dantela de mielutz, ín asa fel ca sá curgá jumátate
jos, , apoi batem cele 3 ouá cu vegeta, sare si piper, tocám frunza de
pátrunjel , amestecám cu tocátura deacum rece, omogenizám bine apoi turnám
umplutura peste coastá, ín dantelutzá, asa íntr-o grámadá, afundám ouále fierte
ín umpluturá, asa din loc ín loc, ínvelim umplutura cu partea de jos a
dantelutzei, apoi aplicám peste ea cealaltá parte de costitá, cu burtá, apoi cu
atá de bucátátie, adicá snur pentru cotlet, coasem frumos laolaltá roatá
costita,, apoi ungem bine o tavá de copt, sau un vas de”yena”, asezám umplutura
ín vas, o ungem bine cu unturá de gíscá sau porc, ce avem, punem língá ea
cíteva fire de leostean , 1 dl
apá si o dám la cuptor timp de 20 minute, , íntre timp stropim mereu drobul cu
sosul din tavá,,dupá 20 minute, de copt,
íntoarcem drobul ín tavá si mai dám la cuptor íncá 10 minute bune, scoatem drobul
din cuptor, íl lásm acoperit circa 10-15 minute dupá care servim dupá gust si
preferintá, ínsá recomand cartofi copti si salatá iceberg, este un deliciu cu
adevárat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése