Fripturicá
”brasoveaná”
Ingrediente/5
portii
- 1 kg
muschiulet porc
- 200 gr.
slániná afumatá
- 1 dl ulei
- 2 cepe
- 1
cápátíná usturoi, medie
- 1
linguritzá pastá ardei kapia
- 1
linguritzá mocca boia
- 1
linguritzá condiment grill
- 1
linguritzá mághiran
- sare dupá
gust
garnitura:
- 1,5 kg cartofi
- 1
lingurá vegeta
- ulei pentru
prájit
modul de
preparare
-táiem
muschiuletul de porc ín douá dea lugul, apoi ín látime ín físii de circa 1 cm , adicá ”julien” , ín punem ín apá rece,
-íntr-un dl
ulei prájim slánina , apoi ín grásimea obtinutá rumenim bucátelel de
muschiulet, evident cáci pe rínd, cíte íncap odatá pe fundul de la tigaie, le
scoatem íntr-o cratitá cu pereti ínalti, dupá ce toatá cantitatea de muschiulet
am rumenito, ín grásimea rámasá cálim ceapa, pisám usturoiul íl adáugám la
ceapá si ínvírtim de douá-trei ori apoi imediat luám deoparte ca usturoiul sá
nu se ardá, adáugám boia, pasta de kapia si 1 dl apá, punem ínapoi la foc
si cínd dá ín clocot turnám compozitia peste carnea rumenitá si dám la ínnábusit, adáugám mághiranul,condimentul grill si piper dupá gust,
-ínnábusim
carnea circa 20 minute, asezonám de
sare, mestecám des fripturica si dacá e nevoie stropim mereu cu cíte putinticá
apá, deci mereu trebuie creat abur sub capac, pentru ca carnea sá rámíná
fragedá si sá nu ísi piardá sucul, sá nu se usuce, dupá 20 minute carnea este gata de servit,
garnitura:
-curátám
cartofii, íi táiem ín cuburi mari sau pai, dupá gust si preferintá, apoi ín
prájim ín baie de ulei, dupá care íi presárám cu vegeta dupá gust, si servim
imediat língá friturica ”brasoveaná” cu orice fel de muráturá, ínsá este
grozavá si cu salatá verde.
mentziuni: putem gáti acestá fripturicá
si din pulpá, ínsá atunci timpul de ínnábusire se dubleazá, si nu rámíne tot
atít de fragedá ca si din muschiulet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése