Spaghete
vínátoresti.
ingrediente/4
portii
sosul:
-
1 kg . ceafá
de porc
-
4 buc, morcov márime medie
-
2 buc. rádáciná pátrunjel
-
1 ceapá
-
3 foi de dafin
-
100 gr. slániná afumatá
-
5 linguri ulei
-
1 lingurá piper boabe
-
2 linguri zahár
-
2 linguri mustar
-
1 lingurá otzet
-
2 linguir fáiná
-
2 dl
smíntíná grasá
-
1 lingurá vegeta
spaghete:
-
300 gr. spaghete
-
100 gr. slániná afumatá
-
1 lingurá ulei
-
3 ardei kalifornia rosii
-
1 legáturá busuioc
-
1 lingurá vegeta
Modul de
preparare
sosul vínátoresc:
- mai íntíi spálám carnea o táiem cuburi si o
rumenim bine ín 5 linguri de ulei, o
scoatem din grásime si o punem deoparte la rácit íntr-un vas care se poate
ínchide,
- curátám zarzavaturile : morcovul si
pátrunjelul , le táiem rondele , ceapa o táiem márunt si o prájim ín grásimea
rámasá de la carne, adáugám zarzavatul ,condimentám cu foi de dafin, boabe de
piper, vegeta, si ínnábusim 5-8 minute, adáugám mustarul , otzetul si atíta apá
cít sá acopere zarzavatul íi dám un clocot si dám la rácit,
- dupá ce totul sa rácit complect marianda de zarzavat,
o turnám peste carnea rácitá, o amestecám bine carnea cu marinada, punem capacul
si o dám la frigider timp de 1,5 – 2 ore.
- dupá timpul de marinare íntr-o tigaie cu
pereti ínalti íncingem 1 lingurá ulei ín care prájim 100 gr. slániná
afumatá, punem peste ea 2 linguri zahár , cínd zahárul íncepe sá se topeascá
si a luat culoarea galben-rosiatic , stingem cu carnea cu mariandá , si dám la fiert píná carnea
este fiartá, dacá la fiert apa scade prea tare mai adáugám putiná apá ,dupá fierbere scoatem carnea , o punem la oparte, si mixám zarzavatul píná
obtinem un pireu dupá preferintá,, mie ími palce mai fin, altii lasá mai mare bucátile de zarzavat , nu le mixeazá
pep,, apoi punem carnea ínapoi ín sos,
- cínd íncepe din nou sá fiarbá facem un chelm
din 2 linguri de fáiná cu 2 dl
smíntíná adáugám peste sosul cu carne, dacá ni se pare prea omogen sosul mai
subtiem cu putiná apá, si mai dám 2-3
clocote, gustám si dacá este nevoie mai condimentám cu sare, piper , vegeta, mustar,si
sosul vínátoresc este gat de servit,
spagetele:
- punem 3
litri apá la fiert cu 1 lingurá vegeta ,
cínd apa clocoteste adáugám spaghetele si le fierbem ” a la dente” eu le fierb mai mult, circa 20 minute, le
strecorám , le clátim cu apá caldá bine,
- íntre timp íncingem 1 lingurá de ulei, prájim
100gr. slániná afumatá, táiem ardeii kalifornia ín bucáti mai
márisoare íi adáugám la slániná si íi cálim circa 3 minute, apoi adáugám
spaghetele , le ínvírtim de cíteva ori, tocám busuiocul , presárám cu busuioc ,
íncorporám si luám deoparte imediat,,, servim fierbinti cu sosul vínátoresc.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése