Cozonac ímpletit
Ingrediente
-
1 kg fáiná zero
-
1 linguritá sare
-
2 ouá
-
2 gábenusuri
-
10 linguri zahár
-
5 dl lapte
cáldut
-
5 dkg drojdie proaspátá
-
100 gr, margariná topitá
-
2 linguir cacao olandezá
-
50 gr. stafide
Modul de
preparare
- Pumem drojdia
la dospit ín 3 linguri lapte cáldut cu 3 linguri zahár,
Íntre timp pregátim fáina pe masa de lucru, sau dacá avem
robot atunci ín robot,
- Deci punem fáina pe masa de lucru o amestecám
cu zahárul , facem un cuib ín ea, ouále
le batem bine cu putiná sare 2 ouá íntregi cu 2 gálbenuse, le amestecám cu fáina , adáugám drojdia
crescutá, si laptele cíte putin , íncorpotám totul si íncepem sá frámíntám
adáugínd cíte o lingurá de margariná topitá, prelucrám margarina ín cocá , apoi
adáugám altá lingurá de margariná píná la terminarea cantitátii de 100 gr, ímpártim aluatul ín douá párti, o parte o pume
deoparte íntr-un vas , o presárám cu 2 linguri de cacao, si o ínvelim
- a 2-a parte din
cocá o frámítám mai departe adáugínd stafidele
si frámíntám píná coca face básici, apoi o punem la dospit ínre-un loc
ferit de curent si cáldut,
- acum punem pe
masa de lucru coca cu cacao, si o frámíntám si pe aceasta píná face básici, o
punem la dospit píná volumul de dubleazá , evident cá dacá avem robot merge mai
repede si mai bine
- dupá ce
volumul sa dublat , le ímpártim ín douá
pe fiecare si facem cíte 2 scorzi de cíte circa 40 cm din fiecare, deci avem
2 cozonaci , ímpletim o scoardá maro si una galbená, ungem bine forma de
cozonac cu unt, tapetám cu fáiná si asezám cozonacul ín ea, ungem cu albusul
rámas , bátut cu 2 lingurite zahár si 1 linguritá smíntíná, dám
iarási la dospit, píná volumul se
dubleazá, íntre timp mai ungem cu ou, apoi dám la cuptorul preíncálzit la foc
moale circa 40 minute, íntre timp íntoarcem tava mácar odatá, dupá timpul de
coacere facem proba de copt, scoatem din cuptor si din tavá , pe
masa de lucru, ne udám mína cu lapte rece fiert si ungem suprafat cozonacului
apoi acoperim cu prosop de bucátárie si lásám sá se rácoreascá putin, dupá care
putem gusta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése