2014. április 4., péntek

Cozonac ímpletit.

            

Cozonac ímpletit

 Ingrediente
-         1 kg fáiná zero
-         1 linguritá sare
-         2 ouá
-         2 gábenusuri
-         10 linguri zahár
-         5 dl lapte cáldut
-         5 dkg drojdie proaspátá
-         100 gr, margariná topitá
-         2 linguir cacao olandezá
-         50 gr. stafide

Modul de preparare
           - Pumem drojdia la dospit ín 3 linguri lapte cáldut cu 3 linguri zahár,
Íntre timp pregátim fáina pe masa de lucru, sau dacá avem robot atunci ín robot,
   -  Deci punem fáina pe masa de lucru o amestecám cu zahárul , facem un cuib ín ea,  ouále le batem bine cu putiná sare 2 ouá íntregi cu 2 gálbenuse,  le amestecám cu fáina , adáugám drojdia crescutá, si laptele cíte putin , íncorpotám totul si íncepem sá frámíntám adáugínd cíte o lingurá de margariná topitá, prelucrám margarina ín cocá , apoi adáugám altá lingurá de margariná píná la terminarea cantitátii de 100 gr,  ímpártim aluatul ín douá párti, o parte o pume deoparte íntr-un vas , o presárám cu 2 linguri de cacao, si o ínvelim
   - a 2-a parte din cocá o frámítám mai departe adáugínd stafidele  si frámíntám píná coca face básici, apoi o punem la dospit ínre-un loc ferit de curent si cáldut,
  - acum punem pe masa de lucru coca cu cacao, si o frámíntám si pe aceasta píná face básici, o punem la dospit píná volumul de dubleazá , evident cá dacá avem robot merge mai repede si mai bine
    - dupá ce volumul  sa dublat , le ímpártim ín douá pe fiecare si facem cíte 2 scorzi de cíte circa 40 cm din fiecare, deci avem 2 cozonaci , ímpletim o scoardá maro si una galbená, ungem bine forma de cozonac cu unt, tapetám cu fáiná si asezám cozonacul ín ea, ungem cu albusul rámas , bátut cu 2 lingurite zahár si 1 linguritá smíntíná,   dám iarási la  dospit, píná volumul se dubleazá, íntre timp mai ungem cu ou, apoi dám la cuptorul preíncálzit la foc moale circa 40 minute, íntre timp íntoarcem tava mácar odatá, dupá timpul de coacere  facem proba  de copt, scoatem din cuptor si din tavá , pe masa de lucru, ne udám mína cu lapte rece fiert si ungem suprafat cozonacului apoi acoperim cu prosop de bucátárie si lásám sá se rácoreascá putin, dupá care putem gusta.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése