2014. április 1., kedd

Muffin de ciocolatá.

                  

Muffin de ciocolatá
           
             Ingredienta
       Coca:
-         100 gr. fáiná de buná calitate
-         1 vírf cutit bicarbonat
-         ½ lámíie zeama
-         4 ouá
-         150 gr. zahár pudrá
-         2 dkg cacao
-         1 vírf cutit sare

cremá:  - 100 gr. ciocolatá menaj
-         3 dl friscá pentru spumá

glazura:
-         150 gr. ciocolatá menaj
-         60 gr. unt
-         3 linguri lapte

Modul de preparare
       - de seara pecedentá dizolvám 100 gr. ciocolatá menaj ín 3 dl friscá pentru spumá si le dám la frigider píná dimineata cínd vom gáti muffinul , din ingredientele pentru cocá pregátim un blat ín felul urmátor:
      - separám gálbenusele de albusuri, gálbenusurile le frecám spumá cu 75 gr. zahár, adáugám cacaoa, bicarbonatul stins cu zeama de la ½ lámíie  si fáina, apoi batem albusurile spumá foarte tare cu 75 gr. zahár si usurel cu grijá adáugám albusul la compozitia de gálbenuse, íncorporám bine , pregátim tava pentru muffin, ungem forma cu unt, punem cosulete maffin adicá hírtie de copt formá muffin,  si ímpártim compozitia de blat ín formele de muffin, dám la cuptorul íncálzit ín prealabil  circa 15-18 minute, apoi facem proba scobitorii, scoatem tava din cuptor, iar dupá ce sa rácit índepártám cosuletele de hírtie de pe muffin, táiem capacul muffinului jos, si umplem cu crema de friscá, care o pregátim ín felul  urmátor , -    
    - avem de seara ín frigider frisca cu ciocolata dizolvatá, acum o scoatem si cu mixerul o batem spumá , dacá  nu este destul de dulce,mai adáugám cíteva linguri de zahár dupá preferintá, batem spuma píná vom obtine  o cremá pufoasá mátásoasá , apoi ímpártim crema pe fiecare muffin ín parte,
    - íntre timp pregátim glazura, pe baie de abur 150 gr, ciocolatá menaj ,60 gr. unt, 3 linguri de lapte, le topim ímpreuná mestecínd píná vom obtine un sos mai fluid de ciocolatá, apoi  fiecare capac de muffin íl ungem cu glazurá íl asezám ínapoi peste cremá , fiecare la locul lui píná íngredientele se terminá, asezíndule pe un platou sau tavá, apoi dám la rece píná glazura si crema se solidificá bine, este mult de lucru dar meritá, este ceva special si grozav de gustos.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése