Piscot
umplut-aperitiv
Ingrediente/4 portii
-
6ouá
-
3 linguri fáiná zero
-
1 vírf cutit bicarbonat
-
1 lámíie
-
2 lingurá smíntíná
-
sare dupá gust
-
1 vírf cutit piper
-
1 lingurá pátrunjel tocat
-
1 lingurá busuioc tocat
umplutura.
-
100 gr. cascaval
-
100 gr. suncá praga sau,,,
-
100 gr. cremá de unt
-
1 lingurá ketchup
-
1 lingurá maionezá
-
3 linguri ulei
-
1 buc. praz-mare
-
2 buc. ardei kalifornia rosu
-
100 gr. salam suncá
Modul de
preparare
Coca:
-separám albusuriel de gálbenusuri, albusurile
le batem spumá cu zema de la jumátaate de lámíie, gálbenusurile le frecám cu
smíntína , bicarbonatul stint cu zema de la o jumátate lámíie , adáugám
pátrunjelul si busuiocul tocate márunt , sarea, piperul apoi fáina, omogenizám
bine apoi íncetisor usurel adáugám albusul spumá cu lingura cíte putin,
-dupá
íncorporare complectá ungem o tavá mare
de copt cu ulei, tapetám cu hírtie de copt si turnám piscotul , nivelám
egal piscotul ín tavá si íl dám la cuptorul preíncálzit la temperaturá
potrivitá timp de 20 minute , timp ín care ítoarcem odatá tava, dupá care facem
proba de copt,,,scobitoarea,, dacá este nevoie mai lásám cíteva minute, apoi o
scoatem pe masa de lucru, si íncá caldá cu ajutorul unul prosop de bucátárie
umed rulám piscotul ín formá de ruladá, deci ungem o hírtie de copt cu ulei, o
aplicám peste prosoul umed, asezám piscotul scoc din cuptor peste híria de copt
de pe prosop , scoatem hírie de copt de la bazá si rulám cu ajutorul prosopului
, dupá care o ínvelim bine ín peosopul umed si o lásám la rácorit , timp ín
care pregátim umplutura
Umplutura:
-íncingem
3 linguri ulei, táiem prazul ín rondele cu frunze cu tot, si íl cálim ín uleiul
fierbinte , adáugám ardeiul táiat cuburi
si íl ínmuiem bine , adáugám salamul mácinat sau táiat foarte márunt , le
ínvírtim de cíteva ori si apoi le rácim complect,
-dupá rácire
adáugám crema de unt si cascavalul rázálit , adáugám si 1 lingurá ketchup ,si
una de maionezá dupá care frecám bine píná obtinem o pastá gustoasá fainá buná pentru
uns,
- dupá ce
piscotul sa rácit, íl scaotem din prosopul umed, tragem hírita de copt jos si
umplem rulada, usurel desfacem ruloul sá nu íl rupem aplicám umplutura cremá
peste care asezám feliile de suncá praga , sau,,, punem rulada pe o bucatá mare
de folie alimentará si rulám ínapoi piscotul cít se poate de stríns, dupá care
íl dám al frigider pentru 1orá jumate,
Servim ca aperitiv cu salatá iceberg , dar este si
o gustare fainá pentru musafiri ocazionali, cu salatá iceberg, castraveti si
rosii cu ulei de másline , presárate cu coreandru verde, piper si otzet din vin
alb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése