2014. április 18., péntek

Cotlet de miel la tavá.

             

Cotlet de miel la tavá

 Ingrediente/4 portii
-         12 felii cotlet miel
-         5 cátei usturoi
-         1 lámíie
-         3 foi dafin
-         1 buc. praz
-         2 cepe verzi
-         3 dl ulei
-         1 vírf cutit piper
-         2 buc. ardei kalifornia,rosu, galben,
-         1 lingurá vegeta

salata:
-         2 cápátíni salatá iceberg
-         6 buc. rosii medii
-         2 buc. ceapá verde
-         1 buc. praz cc.20 cm
-         1 linguritá mentá tocatá
-         1 linguritá busuioc tocat
-         3 linguri ulei másline
-         1 lingurá otzet vin alb

cartofii:
-         1 kg cartofi
-         3 linguir ulei
-         1 legáturá pátrunjel
-         1 linguritá vegeta
-         1 linguritá sare

Modul de preparare
   cotletul:
        -mai íntíi punem cotletul ín apá rece, apoi facem o marinadá din 5 cátei usturoi bine pisati, 1 buc. praz táiatá rondele, ceapa verde táiatá rondele, foi de dafin, ardei kalifornia táiati mare, coaja si zeama de la 1 lámíie, 1 vírf cutit piper, 3 dl ulei, si 1 linguritá vegeta, aceste ingrediente le mestecám bine ímpreuná apoi dám cotletul de miel prin aceastá mariandá, íl ímbibám bine ín mariandá, cít se poate íl acoperim cu aceastá marinadá, acoperim vasul cu folie alimentará si íl dám la rece 1,5 ore, timp ín care íl íntoarcem de cíteva ori ín marinadá, dupá timpul de marinare asezám feliile de carne ín tava de copt sau vas”yena”, turnám marianda peste el, táiem si 3-4 rosii medii peste el , acoperim vasul si íl dám la cuptor 15 minute, dupá care scoatem capacul de pe vas sau tavá, si rumenim carnea timp de 15-20 minute stropindu-o mereu cu sosul de pe fundul vasului, dupá care punem la servit,
     cartofii:
         -curátám 1 kg cartofi, íi táiem ín cuburi mai mari, íi punem la fiert cu 1 linguritá vegeta si putiná sare, íntre timp tocám pátrunjelul verde, cínd cartofii sínt fierti íntr-o tigaie íncingem 3 linguri ulei, punem cartofii scursi de apá ín uleiul fierbinte presárám cu pátrunjelul verde , íntoarcem de cíteva ori ín tigaie, asezonám de sare si cartofii sínt gata de servit,
    salata:
         -curátám salata iceberg o spálám , rupem frunzele ín bucáti mai mari, táiem ceapa verde si prazul ín rondelel, rosiile ín felii, tocám menta si busuiocul, le asezonám de sare, apoi stropim cu uleiul de másline, adáugám otzetul si usurel cu grijá mestecám ímpreuná aceastá salatá fainá, ca sá nu se sfarme ingredientele, gustám si dacá mai e nevoie, adáugám eventual, otzet, ulei sau sare, apoi salata este gata de servit, língá cartofii si cotletul de miel, fierbinti, dupá cum aratá si imaginea atasatá acestei retzete.

              

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