2014. április 21., hétfő

Chiftelutze din ouá cu garniturá.

               

Ghiftelutze din ouá cu garniturá

         Ingrediente/4 portii
chiftelutze:
-         8 ouá
-         1 ceapá
-         6 cátei usturoi
-         2 chifle
-         150 gr. cascaval rázálit
-         1 linguritá vegeta
-         1 vírf cutit piper
-         1 lingurá busuioc verde tocat
-         fáiná
-         pesmet
-         ulei pentru prájit

   sosul de macris:
-         600 gr. frunze de macris
-         5 linguri ulei
-         2 linguri fáiná
-         ½ litru lapte
-         sare dupá gust
-         3 linguri zahár

 cartofi:
-         1,200 kg. cartofi
-         3 linguri ulei
-         1 linguritzá vegeta

Modul de preparare
    chiftelutze:
       -fierbem 5 ouá tari, le punem la rácit, ímuiem 2 chifle ín putin lapte, curátám ceapa o prájim ín 1 lingurá ulei, dupá ce ouále sau rácit, le curátám si le táiem cuburi cít se poate de mici, le punem íntr-un vas pentru prelucrat, adáugám chiflele stoarse din lapte, 2 ouá crude, vegeta, piper, busuioc proaspát tocat, usturoiul pisat, ceapa prájitá, cascavalul rázálit, omogenizám bine si facem bilute din compozitie, le látim putin pe palmá, le asezám pe farfurie, si continuám píná la  terminarea compozitiei, apoi íntr-o tigaie cu pereti ínalti íncingen ulei, batem 1 ou spumá,dám chiftelutele prin fáiná, oupesmet si le prájim frumos de culoare maronie ín uleiul fierbinte,
  Sosul de macris:
         -curátm macrisul íl spálám si íl lásám ín strecurátor la scurs, íntr-o cratitzá íncingem 5 linguri ulei, si cínd uleiul are miros, adáugám frunzele de macris, mestecínd mereu asa dupá cum scad cele din cratitzá, cínd am adáugat tot macrisul, presárám cu 3 linguri zahár si mai ínnábusim putin píná scade de tot, presárám cu 2 linguri de fáiná, íncorporám bine fáina ín sos si stingem cu laptele adáugínd putin cíte putin prelucrínd laptele ín asa fel ca sá nu facá cocolosi, sá rámíná cremos , mai fierbem cu laptele circa 10 minute, dacá este nevoie  mai  adáugám lapte sau apá, ca sá nu fie prea omogen, si sosul este gata pentru servit,
       Cartofii:
          -curátzám 1,200 kg cartofi , íi táiem ín lung, dupá preferintzá, íi punem ín apá cu sare la fiet, cínd cartoful este fiert, íncingem 3 linguri ulei strecurám cartofii de apá, íi punem ín uleiul fierbinte, ínvírtim de cíteva ori , presárám cu putziná vegeta si cartofii sínt gata de servit, servim cu sos de macris si chiftelutze din ouá dupá cum aratá si imaginea atasatá retzetei,




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése