2014. április 18., péntek

Plácinta moldoveneascá.

                 

                

Plácinta moldoveneascá

 aluatul:
-         750 gr, fáiná zero
-         5 gr. drojdie proaspátá
-         1 linguritzá sare
-         1 linguritzá zahár
-         100 gr. unt-rama
-         3 gálbenuse de ou
-         lapte cít cuprinde

umplutura:
-         500 gr. brínzá de oi frámíntatá
-         2 gálbenuse de ou
-         1 legáturá márar proaspát

Modul de preparare
                 -punem drojdia la dospit ín putin lapte cu 1 lingurá zahár,
Punem fáina íntrun vas mare, íntre palme frecám margarina cu fáina, punem sarea, batem ouále le adáugám , punem drojdia dospitá si íncepem frámíntatul, adáugínd cíte putin lapte píná vom obtine o cocá elasticá molcutzá,, si frámítám píná face básicutze, apoi om punem la dospit íntr-un loc ferit de curenti si mai cáldutz, pentru cine are robot de frámíntat este mai usor, procedura este aceasi, coca o lásám la dospit píná se dubleazá volumul,
             -íntrre timp pregátim umplutura. Brínza o frecám bine cu gálbenusurile de ou, adáugám márarul tocat márunt, asezonám de sare  apoi, punem pe masa de lucru aluatul bine crescut, íl íntindem de grosime potrivitá { circa 3 mm} íl táiem ín pátrátzele de circa 20/20 cm si ín mijlocul fiecárui pátrátzel punem cíte o lingurá de umpluturá, apoi adunám toate patru colturile sus si le lipim una de alta, le asezám pe fiecare ín tava unsá bine  cu unt sau margariná si tapetatá cu foarte putiná fáiná, cínd tava sa umplut ungem fiecare plácintá cu albusul de ou bátut cu putin zahár si 1 linguritá smíntíná, apoi le lásám sá mai dospeascá circa 20 minute íntre acest timp mai ungem cu ou, dupá care le dám la cuptorul íncálzit ín prealabil timp de 25-30 minute la foc moale , timp ín care le íntoarcem odatá, dupá care facem proba de coacere,
        servim calde de preferintá.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése