2014. április 3., csütörtök

Specialitate tortuletze.

                

Specialitate tortuletze.

           Ingrediente
   coca:   -  6 ouá
-         6 linguri zahár pudrá
-         6 linguri fáiná
-         1 lingurá cacao
-         1 lámíie
-         1 linguritá moca bicarbonat
-         1 vírf cutit sare
crema:
-         3 ouá
-         5 dl lapte
-         2 linguri amidon alimentar
-         3 plicuri vanilie
-         4 linguir zahár pudrá

sirop :
-         200 gr. zahár
-         2,5 dl apá
-         2 linguri aromá rum
-         150 gr. stafide
-         150 gr. nucá mácinatá

sos de ciocolatá:
-         100 gr. unt
-         100 gr. zahár
-         2 linguri cacao
-         1 praf budincá cicolatá
-         3 dl lapte
-         1 flacon cu friscá spray sau 150 ml friscá .

Modul de preparare
      coca:  separám gálbenusurile de albusuri,
          - gálbenusuriel le frecám spumá cu 3 linguri zahár, coaja de lámíie , bicarbonatul íl stingem cu zeama de la o jumátate de lámíie si íl adáugám la gálbenuse, punem sare , cínd gálbenusele sínt frecare spumá adáugám cíte o lingurá de fáiná píná la 6 linguri íncorporíndu-o pe fiecare  ín parte,
     - albusurile le batem spumá tare cu 3 linguri zahár si zeama de la o jumátate de lámíie, apoi cu spatula íncorpotám albusurile la compozitia gálbenuselor si ímpártim compozitia rezultatá ín douá, o parte o punem íntr-o tavá unsá si tapetatá cu hírtie de copt, o dám la cuptorul preíncálzit, circa 15 minute la foc potrivit dupá care facem proba scobitorii,
    - ín compozitia rámasá adáugám 1 lingurá buná cacao de buná calitate, íncorporám usurel cu grijá sá nu deteriorám albusurile , apoi  ungem o altá tavá , tapetám cu hírtie de copt pentru blatul  cu cacao si o dám la cuptor tot pentru circa 15 minute dupá care  si la acest blat facem proba scobitorii,  grosimea blaturilor  nu trebuie sá fie mai ínaltá de circa 1cm, deci atentie la márimea  távii  de copt.
      crema: - punem  2,5 dl lapte la fiert , 3 gálbenusuri de ou frecám spumá cu 2 linguri de zahár , adáugám 2,5 dl lapte , 3 plicuri vanilie , 2 linguri amidon alimentar, si usurel íncetisor turnám compozitia ín laptele clocotind, apoi fierbem píná vom obtine o pastá bine omogená,
     -batem spumá cele 3 albusuri de ou cu 2 linguri de zahár, si adáugám la crema fierbinte mestecínd usurel píná  la íncorporare complectá , apoi luám de pe foc si punem la rácire complectá,
     siropul:   2,5 dl apá punme la fiert cu 200 gr. zahár, cínd zahárul sa topit, luám deoparte 5 linguri din sirop  íntr-un bol , punem 2 linguir esentá rom si ín aceastá compzitie punem stafidele lí ínmuiat , siropul rámas  íl fierbem mai departe píná se íngroase putin, si íl rácim
   sosul de ciocolatá:   frecám praful de budincá si cacaua cu putin lapte, apoi íntrun vas punem laptele rámas la fier cu 100 gr. zahár, adáugám untul iar cínd laptele dá ín clocot ín jet subtire adáugám compozitia de cacao si mestecínd mereu fierbem píná vom obtine  un sos putin mai  omogen.
     - dupá ce totul sa rácit íncepem ansamblarea prájiturii,,, deci avem 2 blaturi subtirele, unul maro altul galben acum avem sá táiem fiecare blat ín douá dea latul ca sá obtinem 4 bucáti, adicá 4 jumátáti de blat, crema o ímpárim tot ín 4 párti si stafidele , apoi  íncepem sá le etajám     
     -  pe planseta de prájiturá, asezám o parte de blat  galbená ín siropám , asteptám cíteva minute apoi aplicám prima portie de cremá , pume stafidele , presárm cu putiná nucá mácinatá si vine o parte de blat cu cacao, ínsiropám, si cremá,, píná la terminarea ingredientelor , apoi dám totul la rece pentru 2 ore,
     -  dupá 2 ore cu o formá rotundá pentru desert, sau cu pahar , decupám din tort pogácele care le asezám ín rínd pe o tavá  care intrá la frigider, dupá ce am decupat toatá torta , adicá am obtinut tortuletzele , peste fiecare tortuletz turnám sos de ciocolatá, apoi din flaconul cu friscá spreiem pe fiecare tortuletz cíte un rulou, frumos, peste care putem presára cicolatá rázálitá, dacá dorim,, eu nu am pus, dupá cum se vede si ín imagine, cui nu íi place frisca din flaconul spray poate sá ea friscá  pentru bátut, o bate spumá si cu ajutorul ruloului pentru tort aplicá pe fiecare tortuletz dupá plac si gust.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése