Specialitate
tortuletze.
Ingrediente
coca: - 6 ouá
-
6 linguri zahár pudrá
-
6 linguri fáiná
-
1 lingurá cacao
-
1 lámíie
-
1 linguritá moca bicarbonat
-
1 vírf cutit sare
crema:
-
3 ouá
-
5 dl lapte
-
2 linguri amidon alimentar
-
3 plicuri vanilie
-
4 linguir zahár pudrá
sirop :
-
200 gr. zahár
-
2,5 dl apá
-
2 linguri aromá rum
-
150 gr. stafide
-
150 gr. nucá mácinatá
sos de
ciocolatá:
-
100 gr. unt
-
100 gr. zahár
-
2 linguri cacao
-
1 praf budincá cicolatá
-
3 dl lapte
-
1 flacon cu friscá spray sau 150 ml friscá .
Modul de
preparare
coca: separám gálbenusurile de albusuri,
- gálbenusuriel
le frecám spumá cu 3 linguri zahár, coaja de lámíie , bicarbonatul íl stingem
cu zeama de la o jumátate de lámíie si íl adáugám la gálbenuse, punem sare ,
cínd gálbenusele sínt frecare spumá adáugám cíte o lingurá de fáiná píná la 6
linguri íncorporíndu-o pe fiecare ín
parte,
- albusurile le
batem spumá tare cu 3 linguri zahár si zeama de la o jumátate de lámíie, apoi cu
spatula íncorpotám albusurile la compozitia gálbenuselor si ímpártim compozitia
rezultatá ín douá, o parte o punem íntr-o tavá unsá si tapetatá cu hírtie de
copt, o dám la cuptorul preíncálzit, circa 15 minute la foc potrivit dupá care
facem proba scobitorii,
- ín compozitia
rámasá adáugám 1 lingurá buná cacao de buná calitate, íncorporám usurel cu
grijá sá nu deteriorám albusurile , apoi
ungem o altá tavá , tapetám cu hírtie de copt pentru blatul cu cacao si o dám la cuptor tot pentru circa
15 minute dupá care si la acest blat facem
proba scobitorii, grosimea blaturilor nu trebuie sá fie mai ínaltá de circa 1cm,
deci atentie la márimea távii de copt.
crema: - punem 2,5
dl lapte la fiert , 3 gálbenusuri de ou frecám spumá cu 2
linguri de zahár , adáugám 2,5
dl lapte , 3 plicuri vanilie , 2 linguri amidon
alimentar, si usurel íncetisor turnám compozitia ín laptele clocotind, apoi
fierbem píná vom obtine o pastá bine omogená,
-batem spumá
cele 3 albusuri de ou cu 2 linguri de zahár, si adáugám la crema fierbinte mestecínd
usurel píná la íncorporare complectá , apoi
luám de pe foc si punem la rácire complectá,
siropul: 2,5 dl apá punme la fiert cu 200 gr. zahár,
cínd zahárul sa topit, luám deoparte 5 linguri din sirop íntr-un bol , punem 2 linguir esentá rom si
ín aceastá compzitie punem stafidele lí ínmuiat , siropul rámas íl fierbem mai departe píná se íngroase putin,
si íl rácim
sosul de ciocolatá: frecám praful de budincá si cacaua cu putin
lapte, apoi íntrun vas punem laptele rámas la fier cu 100 gr. zahár, adáugám
untul iar cínd laptele dá ín clocot ín jet subtire adáugám compozitia de cacao
si mestecínd mereu fierbem píná vom obtine un sos putin mai omogen.
- dupá ce totul
sa rácit íncepem ansamblarea prájiturii,,, deci avem 2 blaturi subtirele, unul
maro altul galben acum avem sá táiem fiecare blat ín douá dea latul ca sá
obtinem 4 bucáti, adicá 4 jumátáti de blat, crema o ímpárim tot ín 4 párti si
stafidele , apoi íncepem sá le etajám
- pe planseta de prájiturá, asezám o parte de
blat galbená ín siropám , asteptám
cíteva minute apoi aplicám prima portie de cremá , pume stafidele , presárm cu
putiná nucá mácinatá si vine o parte de blat cu cacao, ínsiropám, si cremá,,
píná la terminarea ingredientelor , apoi dám totul la rece pentru 2 ore,
- dupá 2 ore cu o formá rotundá pentru desert,
sau cu pahar , decupám din tort pogácele care le asezám ín rínd pe o tavá care intrá la frigider, dupá ce am decupat
toatá torta , adicá am obtinut tortuletzele , peste fiecare tortuletz turnám
sos de ciocolatá, apoi din flaconul cu friscá spreiem pe fiecare tortuletz cíte
un rulou, frumos, peste care putem presára cicolatá rázálitá, dacá dorim,, eu
nu am pus, dupá cum se vede si ín imagine, cui nu íi place frisca din flaconul
spray poate sá ea friscá pentru bátut, o
bate spumá si cu ajutorul ruloului pentru tort aplicá pe fiecare tortuletz dupá
plac si gust.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése