Kabanos ímpletit
Aluatul:
-
2 dl lapte
-
1 linguritzá sare
-
1 dl ulei
-
1 ou
-
500 gr. fáiná
-
1 lingurá zahár
-
30 gr. drojdie
300 gr círnati kabanos, pentru uns coca,1 ou , 1
linguritzá zahár, 1 linguritzá smíntíná
Modul de
preparare
- punem
drojdia la dospit ín 1 dl
lapte, 1 lingurá zahár, apoi punem fáina pe masa de lucru , facem ín mijoc un cuib,
punem drojdia dospitá, adáugám oul, sarea si íncepem frámíntatul, si putin cíte
putin adáugám uleiul ín timpul frámíntatului, si lapte cít cuprinde pentru a
obtine o cocá molcutzá elasticá, care o frámíntám píná face básici, apoi o
punem íntr-un vas de plastic, si o dám la dospit, píná se va dubla volumul
aluatului, dacá frámíntám cu robotul, procedura de frámíntare rámíne aceeasi, deci,
dupá ce volumul alautului sa dublat, punem alautul pe masá, íl ímpártim ín 6
párti egale, facem 6 scorzi a cíte circa 30-40 cm bucata , apoi íncepem
ímpletitul ín 3 , círnatzul íl táiem ín bucáti de cíte circa 5-6 cm , si la fiecare
ímpletiturá asezám cíte o bucatá de círnatz, íl prindem ín aluat, dupá cum se
vede si ín imaginea atasatá retzetei, apoi asezám ímpletiturile ín tava unsá cu
unt si presáratá cu fáiná, ungem cu ou bátut cu zahár si smíntíná, dupá care le punem
la odihná íncá 20-30 minute íntr-un loc cáldutz, íntre timp mai ungem cu ou de
cíteva ori,dupá care dám la cuptor la foc potolit circa 30-35 minute, dupá care
facem proba de coacere, scoatem din tavá
pe masa de lucru si ínvelim cu un prosop de bucátárie píná se rácesc, dacá dorim sá íi consumám calzi íl lásám
acoperiti 10 minute, dupá care se consumá, ínsá reci sau calzi sínt deopotrivá
de gustosi,
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése