Brínzoici
pufoase.
Coca:
-
500 gr, fáiná zero
-
3 gr. drojdie proaspátá
-
1 linguritá sare
-
1 lingurá zahár
-
7,5 dkg margariná
-
2 ouá
-
lapte cít cuprinde
umplutura:
-
500 gr. brínzá de vaci
-
150 gr. zahár
-
3 vanilii
-
1 lámíie
-
2 ouá
-
1 lingurá buná griz
-
1 ou pentru uns
Modul de preparare
-punem
drojdia la dospit ín putin lapte cu 1 lingurá zahár,
Punem fáina íntrun vas mare, íntre palme frecám margarina
cu fáina, punem sarea, batem ouále le adáugám , punem drojdia dospitá si
íncepem frámíntatul, adáugínd cíte putin lapte píná vom obtine o cocá elasticá
molcutzá,, si frámítám píná face básicutze, apoi om punem la dospit íntr-un loc
ferit de curenti si mai cáldutz, pentru cine are robot de frámíntat este mai
usor, procedura este aceasi, coca o lásám la dospit píná se dubleazá volumul,
-íntrre timp
pregátim umplutura. Brínza o frecám bine cu ouále, zahárul, vanilia, coaja de
lámíie si grizul,, apoi, punem pe masa de lucru aluatul bine crescut, ín
íntindem de grosime potrivitá, íl táiem ín pátrátele de circa 20/20 cm si ín
mijlocul fiecárui pátrátel punem cíte olingurá de umplutá, apoi adunám toate
patru colturile sus si le lipim una de alta, le asezám pe fiecare ín tava unsá
bine cu margariná si tapetatá cu foarte
putiná fáiná, cínd tava sa umplut ungem fiecare brínzoaicá cu oul bátut cu
putin zahár si 1 linguritá smíntíná, apoi le lásm sá ami dospeascá circa 20
minute dupá care le dám, la cuptorul íncálzit ín prealabil timp de 25-30 minute
la foc moale , timp ín care le íntoarcem odatá, dupá care facem proba de
coacere,
-servim calde sau reci, dupá preferintá,
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése