Foi ”pussedli”
Ingrediente
Coca:
-
2 ouá
-
150 gr. zahár
-
1 vírf cutit bicarbonat
-
6 linguri miere
-
2 linguir lapte
-
1 vírf cutit cuisoare máciante
-
1 vírf cutit scortisoará máciantá
-
1 vírf cutit mai mic, nucsoará
-
500 gr, fáiná zero
Crema:
-
200 gr unt sau rama
-
200 gr zahár pudrá
-
3 dl lapte
-
4 linguri griz
-
1 lámíie
-
2 vanilii
-
100 gr. gem de caise
Glazura:
-
100. gr, ciocolatá menaj
-
3 linguri ulei,
-
3 linguir lapte
Modul de
preparare
Coca:
-batem ouále
spumá cu zahárul, punem untul si bicarbonatul stins cu zeama de la o jumátate
de lámíie, mierea de albine si adáugám condimentele ,batem mai departe
compozitia deacum pe baie de abur píná se íngroasá, asta circa 10 minute,
-punem
fáina pe masa de lucru facem cuib ín mijloc si turnám ín cuib compozitia de ouá
cu miere, apoi íncepem frámíntatul, dacá este nevoie mai adáugám fáiná, cítá ea
coca pentru a putea frámínta, dupá
frámíntare ímáprtim aluatul ín 4 páti egale si ín tava bine unsá cu ulei si tapetatá cu hírtie de copt vom
coace 4 foi, atentie foarte repede se coc,
Crema:
-din 3 dl lapte , 4 linguir griz si
coaja de la o lámíie, fierbem un griz cu lapte vírtos, íl rácim mestecínd mereu
ca sá nu facá coajá,
-200 gr,
rama frecám spumá cu 200 gr zahár pudrá, si 2 vanilii, apoi adáugám adáugám
grizul cu lapte la cremá si íncorporám bine frecínd mereu,
Ansamblare:
-pe platoul
de prájituri punem o foaie , ímpártim crema ín douá si aplicám pe prima foaie o
parte din cremá, acoperim cu a 2-a foaie peste care aplicám 100 gr. gem de
caise, acoperim cu a 3-a foaie peste care íntindem crema rámasá , apoi acoperim
cui a 4-a foaie,
- pe baie de
abur, fierbem 100 gr. ciocolatá menaj, 3 linguir ulei si 3 linguir lapte, cínd
am obtinut un sos mai vírtos putin imediat aplicám peste ultima foaie, si dám
la rece pentru 2-3 ore, apoi cu un cutit trecut prin apá fierbinte feliem
prájitura ín formá dreptunghiulará, apoi decorám cu putiná friscá si cíte o
boabá de jeleuri rotunde,,
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése