2014. április 13., vasárnap

Foi "pussedli".

          

Foi ”pussedli”

     Ingrediente
 
 Coca:
-         2 ouá
-         150 gr. zahár
-         1 vírf cutit bicarbonat
-         6 linguri miere
-         2 linguir lapte
-         1 vírf cutit cuisoare máciante
-         1 vírf cutit scortisoará máciantá
-         1 vírf cutit mai mic, nucsoará
-         500 gr, fáiná zero

Crema:
-         200 gr unt sau rama
-         200 gr zahár pudrá
-         3 dl lapte
-         4 linguri griz
-         1 lámíie
-         2 vanilii
-         100 gr. gem de caise

Glazura:
-         100. gr, ciocolatá menaj
-         3 linguri ulei,
-         3 linguir lapte

Modul de preparare
     Coca:      
       -batem ouále spumá cu zahárul, punem untul si bicarbonatul stins cu zeama de la o jumátate de lámíie, mierea de albine si adáugám condimentele ,batem mai departe compozitia deacum pe baie de abur píná se íngroasá, asta circa 10 minute,
         -punem fáina pe masa de lucru facem cuib ín mijloc si turnám ín cuib compozitia de ouá cu miere, apoi íncepem frámíntatul, dacá este nevoie mai adáugám fáiná, cítá ea coca  pentru a putea frámínta, dupá frámíntare ímáprtim aluatul ín 4 páti egale si ín tava bine unsá  cu ulei si tapetatá cu hírtie de copt vom coace 4 foi, atentie foarte repede se coc,
    Crema:
          -din 3 dl lapte , 4 linguir griz si coaja de la o lámíie, fierbem un griz cu lapte vírtos, íl rácim mestecínd mereu ca sá nu facá coajá,
         -200 gr, rama frecám spumá cu 200 gr zahár pudrá, si 2 vanilii, apoi adáugám adáugám grizul cu lapte la cremá si íncorporám bine frecínd mereu,
  Ansamblare:
        -pe platoul de prájituri punem o foaie , ímpártim crema ín douá si aplicám pe prima foaie o parte din cremá, acoperim cu a 2-a foaie peste care aplicám 100 gr. gem de caise, acoperim cu a 3-a foaie peste care íntindem crema rámasá , apoi acoperim cui a 4-a foaie,
      - pe baie de abur, fierbem 100 gr. ciocolatá menaj, 3 linguir ulei si 3 linguir lapte, cínd am obtinut un sos mai vírtos putin imediat aplicám peste ultima foaie, si dám la rece pentru 2-3 ore, apoi cu un cutit trecut prin apá fierbinte feliem prájitura ín formá dreptunghiulará, apoi decorám cu putiná friscá si cíte o boabá de jeleuri rotunde,,


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése