2014. április 27., vasárnap

Felii "cocos" cu friscá.

               

Felii cocos cu friscá

 piscotul:
-       8 ouá
-       10 linguri zahár pudrá
-       7 linguri fáiná
-       1 linguritzá mocca bicarbonat
-       1 lámíie
-       3 linguri cacao olandezá

crema:
-       2 plicuri praf budincá de friscá
-       5 linguri zahár
-       3 dl lapte
-       50 gr. unt
-       2 dl friscá pentru spumá
-       200 gr. nucá cocos

glazura:
-       100 gr. ciocolatá menaj
-       5 linguri lapte
-       5 linguri ulei

Modul de preparare
   blatul:
       -separám albusuriel de gálbenuse, gálbenusurile le frecám spumá cu 5 linguri zahár pudrá, adáugám bicarbonatul stins cu zeama de la jumátate lámíie, si coaja de lámíie, íncorporám fáina si omogenizám bine,
      -albusurile le batem spumá tare cu 5 linguri de zahár pudrá si zeama de la o jmátate de lámíie, si usurel cu spatula sau lingura de lemn íncorporám ín compozitia de gálbenuse, scoatem din compozitie 1/3 parte ín care íncorporám  usurel cu grijá tot cu spatula 3 linguri de cacao, apoi ungem tava de copt cu ulei , tapetám cu hírtie de copt si coacem pe rínd ambele blaturi, unul galben si altul maro, evident cáci blatul galben va fi dublu decít cel maro, pe care dupá rácire íl táiem ín douá, deoarece avem nevoie de 2 foi galbene,, dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei,
    crema:
        -2 plicuri budincá friscá amestecám cu 1 dl lapte , apoi punem la fiert 2 dl lapte cu 5 linguri zahár, cínd laptele dá ín clocot adáugám compozitia de praf budincá , nuca de cocos, untul  si fierbem o budincá omogená , dupá care o dám la rácit mestecínd mereu ca sá nu prindá coajá, píná la rácire complectá,
        -batem spumá tare 2 dl friscá apoi usurel o íncorporám cu grijá la crema de budincá, dupá care trecem la ansamblarea prájiturii,
    ansamblarea:
      -punem pe platoul de prájituri blatul galben íl táiem ín douá, punem partea de sus deoparte, crema o ímpártim ín patru párti, 1 parte o punem deoparte si cellelalte 3 párti le amestecám si le ímpártim ín douá, o parte o aplicám pe foaia galbená, acoperim cu blatul maro peste care íntindem a doua parte de cremá si o acoperim cu partea de sus a blatului galben, peste care íntindem  crema pusá deoparte,
   glazura:

       -100 gr. ciocolatá menaj fierbem pe baie de abur cu 5 linguri ulei si 5 linguri lapte, cínd ciocolata sa topit bine si ingredientele  sau omogenizat , adicá am obtinut o ciocolatá fluidá mátásoasá si lucioasá, luám vasul de pe baia de abur si mestecínd mereu o rácorim putin circa 5 minute, apoi ín jet subtire, ín forme sau modele dupá dorintzá, aplicám ciocolata peste crema de deasupra prájiturii si imediat presárám cu nucá de cocos, dupá care dám prájitura la rece 2 ore, apoi feliem dupá plac si dorintzá fiecare.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése