Felii cocos cu friscá
piscotul:
-
8
ouá
-
10
linguri zahár pudrá
-
7
linguri fáiná
-
1
linguritzá mocca bicarbonat
-
1
lámíie
-
3
linguri cacao olandezá
crema:
-
2
plicuri praf budincá de friscá
-
5
linguri zahár
-
3 dl lapte
-
50
gr. unt
-
2 dl friscá pentru spumá
-
200
gr. nucá cocos
glazura:
-
100
gr. ciocolatá menaj
-
5
linguri lapte
-
5
linguri ulei
Modul de preparare
blatul:
-separám albusuriel de gálbenuse,
gálbenusurile le frecám spumá cu 5 linguri zahár pudrá, adáugám bicarbonatul
stins cu zeama de la jumátate lámíie, si coaja de lámíie, íncorporám fáina si
omogenizám bine,
-albusurile le batem spumá tare cu 5 linguri
de zahár pudrá si zeama de la o jmátate de lámíie, si usurel cu spatula sau
lingura de lemn íncorporám ín compozitia de gálbenuse, scoatem din compozitie
1/3 parte ín care íncorporám usurel cu
grijá tot cu spatula 3 linguri de cacao, apoi ungem tava de copt cu ulei ,
tapetám cu hírtie de copt si coacem pe rínd ambele blaturi, unul galben si
altul maro, evident cáci blatul galben va fi dublu decít cel maro, pe care dupá
rácire íl táiem ín douá, deoarece avem nevoie de 2 foi galbene,, dupá cum se
vede si ín imaginea atasatá retzetei,
crema:
-2 plicuri budincá friscá amestecám cu 1 dl lapte , apoi punem la
fiert 2 dl
lapte cu 5 linguri zahár, cínd laptele dá ín clocot adáugám compozitia de praf
budincá , nuca de cocos, untul si
fierbem o budincá omogená , dupá care o dám la rácit mestecínd mereu ca sá nu
prindá coajá, píná la rácire complectá,
-batem spumá tare 2 dl friscá apoi usurel o
íncorporám cu grijá la crema de budincá, dupá care trecem la ansamblarea
prájiturii,
ansamblarea:
-punem pe platoul de prájituri blatul
galben íl táiem ín douá, punem partea de sus deoparte, crema o ímpártim ín
patru párti, 1 parte o punem deoparte si cellelalte 3 párti le amestecám si le
ímpártim ín douá, o parte o aplicám pe foaia galbená, acoperim cu blatul maro
peste care íntindem a doua parte de cremá si o acoperim cu partea de sus a
blatului galben, peste care íntindem crema
pusá deoparte,
glazura:
-100 gr. ciocolatá menaj fierbem pe baie
de abur cu 5 linguri ulei si 5 linguri lapte, cínd ciocolata sa topit bine si
ingredientele sau omogenizat , adicá am
obtinut o ciocolatá fluidá mátásoasá si lucioasá, luám vasul de pe baia de abur
si mestecínd mereu o rácorim putin circa 5 minute, apoi ín jet subtire, ín
forme sau modele dupá dorintzá, aplicám ciocolata peste crema de deasupra
prájiturii si imediat presárám cu nucá de cocos, dupá care dám prájitura la
rece 2 ore, apoi feliem dupá plac si dorintzá fiecare.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése